Μεταξύ του Θησέα και του Κολοσσαίου

Με ένα όνομα που θα μπορούσε να παραπέμπει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα ξεκινούν οι Αγώνες Πείνας, που φιλοδοξούν να παραλάβουν τη σκυτάλη της επιτυχίας από τη saga του Twilight, που τελειώνει. Ενδιαφέρουσα σαν περιπέτεια και το Safe House του Daniel Espinosa με έναν Denzel Washington, που φαίνεται να κάνει στροφή στην καριέρα τους προς τις action movies.

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας)

Σε έναν κόσμο, όπου την κραταιά θέση των ΗΠΑ κατέχει πλέον το έθνος Panem, διεξάγονται σε ετήσια βάση οι αγώνες Hunger Games, κατά τους οποίους ένα αγόρι κι ένα κορίτσι μεταξύ 12 και 18 χρόνων επιλέγονται τυχαία από κάθε μία από τις δώδεκα φτωχές και αποκομμένες μεταξύ τους επαρχίες, που ελέγχονται απόλυτα από την κυρίαρχη επαρχία Capitol. Κινούμενοι μεταξύ του μύθου του Θησέα και της αρένας του Κολοσσαίου, οι αγώνες επιβάλλουν στα 24 παιδιά μια μέχρι θανάτου μεταξύ τους μάχη, από την οποία μόνο ένα μπορεί να βγει ζωντανό. Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά σε πανεθνικό επίπεδο προς τέρψη των κατοίκων της πρωτεύουσας και παραδειγματισμό των κατοίκων των επαρχιών, που κάποτε τόλμησαν να επαναστατήσουν ενάντια στην κεντρική εξουσία και απέτυχαν. Αυτή τη φορά έχει έρθει η ώρα της Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) να λάβει μέρος στους αγώνες, για τους οποίους ορισμένοι διαγωνιζόμενοι προετοιμάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νεαρής ζωής τους. Η ταινία βασίζεται στην επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «The Hunger Games» της Suzanne Collins, φιλοδοξώντας να καλύψει το εμπορικό κενό που θα αφήσει σύντομα το τέλος του «Twilight»

Σκηνοθεσία: Gary Ross Παίζουν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Safe House (Το κρησφύγετο)

Ο νεαρός ειδικός πράκτορας Matt Weston (Ryan Reynolds) υπηρετεί στη CIA ως φύλακας σε ένα απομονωμένο safe house (κρατητήριο) στο Cape Town της Ν. Αφρικής. Ενώ διάγει ώρες ανίας, του φέρνουν για φύλαξη τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο της Υπηρεσίας, Tobin Frost (Denzel Washington), κορυφαίο πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος αφού άλλαξε στρατόπεδο, έφτασε να πουλάει στρατιωτικά μυστικά των ΗΠΑ μέχρι και στη Βόρεια Κορέα. Όταν όμως το safe house δεχθεί σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους, οι δύο άνδρες θα αναγκαστούν να συνεργαστούν, αν θέλουν να ζήσουν, αλλά και να βρουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa Παίζουν: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Joel Kinnaman.

Δεσμά Αίματος

Η Μαργαρίτα είναι μια αεροσυνοδός που βουλιάζει ανάμεσα στην ανία της επαγγελματικής της ενασχόλησης και τη στασιμότητα της προσωπικής της ζωής εξαιτίας του κατάκοιτου πατέρα της. Ο θάνατος του πατέρα της θα την κάνει να αποφασίσει ότι θέλει μια νέα αρχή. Αυτή ξεκινά από την αλλαγή κατοικίας, αλλά γρήγορα θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Η Μαργαρίτα θα αναζητήσει στη Βόρεια Ελλάδα έναν πρώην εραστή της για να κλείσει ένα λογαριασμό, που θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτός ανάμεσά τους.

Σκηνοθ

Keywords
Τυχαία Θέματα