Μετανάστες έβαζαν φωτιά: Συλλήψεις στη Ροδόπη

Χειροπέδες πέρασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους να βάζουν φωτιά στην περιοχή Σάπες, στην Ροδόπη, το βράδυ της Τρίτης (22/08). Πρόκειται για μία περιοχή που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από τις πυρκαγιές, που είναι σε εξέλιξη σε γύρω περιοχές, όπως μετέδωσε το OPEN. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το απόγευμα της Τρίτης, συνελήφθησαν στην Χηλή, στην Αλεξανδρούπολη, 13 μετανάστες, οι οποίοι

εντοπίστηκαν ακριβώς στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.

Η αναγνώρισή τους έγινε από το δασαρχείο. Με βάση τα παραπάνω, όπως μεταδόθηκε, ενισχύεται το σενάριο ότι ενδεχομένως πίσω από τις ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Έβρο και στην Ροδόπη τα τελευταία 24ωρα να βρίσκεται ανθρώπινο χέρι.

Ρόδος / Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε 20χρονος εμπρηστής – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε 20χρονο Γερμανό, ο οποίος εντοπίστηκε να βάζει φωτιά σε καλαμιές πλησίον του ξενοδοχείου Nautica Blue στις Φάνες της Ρόδου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 20χρονος εμπρηστής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή από το Αυτόφωρο Δικαστήριο. Ο νεαρός αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε καλαμιές κοντά στο ξενοδοχείο, όπου και διέμενε. Κλήθηκε αμέσως η πυροσβεστική, η οποία περιόρισε την πυρκαγιά πριν λάβει διαστάσεις. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ωστόσο το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός χρόνου με 3ετή αναστολή. Πιθανολογείται ότι ο ίδιος προκάλεσε άλλη μια φωτιά στην ίδια περιοχή το Σάββατο.

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Ιωάννινα και Κρυονέρι Αττικής

Σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό προχώρησε η πυροσβεστική την Τρίτη (22/8) και την Τετάρτη (23/8) σε Ιωάννινα και Κρυονέρι Αττικής. Ειδικότερα, ένας άνδρας συνελήφθη επ’ αυτοφόρω ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χόρτα στην αυλή σπιτιού στην περιοχή Άνω Πεδινών του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων.

Στον άνδρα επεβλήθη πρόστιμο. Η δεύτερη σύλληψη αφορά σε έναν άνδρα, που κρίθηκε υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, που έκαιγε ξερά χόρτα, σε οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή Κρυονέρι, του δήμου Διονύσου Αττικής. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα