Μετά τους δικαστικούς, θέλουν όλοι επιστροφή χρημάτων

Όπως ήταν φυσικό η επιστροφή των χρημάτων στους δικαστικούς «άνοιξε την όρεξη» σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς και διπλωματικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ελπίζουν και αυτοί με τη σειρά τους σε επιστροφή των περικομμένων χρημάτων τους.

Μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένονται με το νέο δικαστικό έτος μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.

Νομικοί χαρακτηρίζουν περιορισμένης εμβέλειας την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους

ένστολους. Όπως τονίζουν, δεν είναι εκ προοιμίου κερδισμένες όλες οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων. Το ορόσημο για την προσέγγιση και την επίλυση του θέματος είναι το ίδιο το Σύνταγμα. Κάθε υπόθεση εξετάζεται και κρίνεται ξεχωριστά.

Τι ισχύει για την κάθε περίπτωση, σύμφωνα με «Τα Νέα»:

Πανεπιστημιακοί

Έπαιρναν 1.538 ευρώ, παίρνουν 1.459 ευρώ

Τι θα γίνει

Οι διεκδικήσεις τους για επάνοδο στις προ του Αυγούστου 2012 αποδοχές τους δεν έχουν κριθεί ακόμη από τη Δικαιοσύνη

Διπλωμάτες

Έπαιρναν 1.564 ευρώ, παίρνουν 1.410 ευρώ

Τι θα γίνει

Απόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί. Το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους στηρίζεται στο ότι ανήκουν στον “σκληρό πυρήνα” του Δημοσίου

Γιατροί

Έπαιρναν 1.759 ευρώ, παίρνουν 1.513 ευρώ

Τι θα γίνει

Οι γιατροί του ΕΣΥ αναμένουν και εκείνοι την απόφαση της Δικαιοσύνης

Δικαστικοί

Έπαιρναν 2.067 ευρώ, παίρνουν 1.778 ευρώ

Τι θα γίνει

Η Ένωση Εισαγγελέων ελπίζει και “στην ικανοποίηση των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης”

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ακύρωση των μνημονιακών διατάξεων που έφεραν περικοπές στους μισθούς της έχουν προσφύγει και εργαζόμενοι που δεν ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, αλλά έχουν ειδικό μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο, όπως οι απασχολούμενοι σε ανεξάρτητες αρχές (ΡΑΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

The post Μετά τους δικαστικούς, θέλουν όλοι επιστροφή χρημάτων appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα