Μετά τον Ευσταθίου ο Παπαχρήστος στο σκαμνί

Στο σκαμνί ως κατηγορούμενος προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για τις μίζες στα εξοπλιστικά θα βρεθεί σήμερα (Παρασκευή) ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Παπαχρήστο «κάρφωσε» ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο συγκατηγορούμενος του τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος.

Ειδικότερα, στην απολογία του

ο Αντώνης Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο κ. Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000, του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000. Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο κ. Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.

Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση ή μη του Π. Ευσταθίου

Η διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα -μετά την απολογία του Π. Ευσταθίου- σχετικά με το ζήτημα της προφυλάκισης του ή μη, τον κρατά κρατούμενο στη ΓΑΔΑ έως ότου το μεσημέρι το δικαστικό συμβούλιο αποφασίσει για την τύχη του.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής είχε τη γνώμη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε ο εισαγγελέας Κώστας Σπηλιώπουλος.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνου Ευσταθίου, ο οποίος διακομίσθηκε χθες στο νοσοκομείο έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μόνο ανώτατους αξιωματικούς κατονόμασε ο Ευσταθίου

Δεν είχαμε αποκαλύψεις σχετικά με χρήμα που έφθασε στο πολιτικό προσωπικό, μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ωστόσο, μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα φέρεται να έχει δώσει για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου πέρασε την Πέμπτης (02/01) την πόρτα του ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη και μέλη επιτροπών, ενώ σε ερωτήσεις του ανακριτή, αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευσταθίου κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, που τον δωροδοκούσαν την περίοδο 1997-2002 και έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ξεκαθάρισε στον απολογούμενο ότι «πρέπει να πει τα ονόματα από πάνω μέχρι κάτω...» Η απολογία Ευστάθιου, ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως στην απολογία του ο Ευσταθίου κατονόμασε και γερμανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρίας Atlas Elektronik, την οποία εκπροσωπούσε, ως εμπλεκομένους στη δωροδοκία ελλήνων στρατιωτικών αξιωματούχων, ενώ αναφερόμενος στην απολογία Κάντα που είχε καταθέσει στοιχεία ότι τον δωροδόκησε, παραδέχθηκε τη δωροδοκία, αλλά επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έδωσε τα λεφτά στον Κάντα διότι εκβιάσθηκε από αυτόν και συγκεκριμένα ότι ο Κάντας τον πίεσε πως αν δεν δώσει τα χρήματα η εταιρία του δεν θα έπαιρνε τη δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα