Μετά το άλογο και κρέας γαϊδάρου σε μπιφτέκια

Συναγερμό έχουν σημάνει οι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης, εξαιτίας του διατροφικού σκανδάλου που ξέσπασε στη Μ. Βρετανία, όπου εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε μπιφτέκια τα οποία προορίζονταν για πώληση σε σούπερ μάρκετ της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης έχει καταναλώσει

εν αγνοία του όχι μόνο κρέας αλόγου αλλά και κρέας γαϊδάρου.

Το σκάνδαλο έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πολυπλοκότητα του εφοδιασμού των αλυσίδων της βιομηχανίας τροφίμων σε ολόκληρη την ΕΕ και την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ήδη είχε αντίκτυπο στους διανομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σουηδία, Ιρλανδία και Ρουμανία.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας δήλωσε πριν από λίγο ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εξαγωγής τέτοιου κρέατος. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρουμάνο υπουργό Εξωτερικών για το θέμα.

Για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων έκαναν λόγο οι κυβερνήσεις σε Βρετανία και Γαλλία.

Ήδη επτά γαλλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αποσύρει μοσχαρίσια προιόντα από τις εταιρείες “Findus” και “Comigel”.

Το Λονδίνο κάνει λόγο για «διεθνή συνωμοσία» ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο το κρέας αλόγου να εμπεριέχει ουσίες επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα