Μετά από 7 χρόνια ξανά θανατικές ποινές στο Κουβέιτ

Συνολικά 3 άντρες, που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, εκτελέστηκαν σήμερα (Δευτέρα) στο Κουβέιτ, στις πρώτες εκτελέσεις στο εμιράτο από το 2007. Οι τρεις θανατοποινίτες απαγχονίστηκαν στην κεντρική φυλακή του Κουβέιτ παρουσία αξιωματούχων των δικαστικών αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά όχι δημοσίως.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό, έναν Σαουδάραβα και έναν άπαρτη. Ο Πακιστανός και ο Σαουδάραβας είχαν καταδικαστεί για το φόνο ενός ζεύγους από το Κουβέιτ ο πρώτος, και ενός Σαουδάραβα ο δεύτερος. Ο άραβας άπατρις είχε κριθεί

ένοχος για το φόνο της γυναίκας του και των πέντε παιδιών του που διέπραξε, αφότου αυτοανακηρύχθηκε ιμάμης Μάχντι, την επιστροφή του οποίου προσδοκούν οι Σιίτες μουσουλμάνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κουβέιτ δεν είχε προβεί σε καμιά εκτέλεση τα τελευταία 7 χρόνια, τη στιγμή που έχει περίπου 44 κατάδικους, τους οποίους περιμένει η εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Το Κουβέιτ έχει εκτελέσει συνολικά 69 άνδρες και τρεις γυναίκες από τότε που άρχισε να εφαρμόζει την θανατική ποινή, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί για φόνο ή διακίνηση ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα