Μέσα σε αστυνομικό κλοιό η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέσα σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο αμφιθέατρο του 9,84 η τελετή για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας καθώς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που θα ορκιστούν είναι ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης

και η κόρη του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αντιφασιστικές οργανώσεις οι οποίες σχεδιάζουν συγκεντρώσεις στον χώρο που θα γίνει η τελετή, στο Γκάζι, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκρηκτικό κλίμα έγιναν οι τελετές ορκωμοσίας στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στον δήμο της συμπρωτεύουσας σημειώθηκε αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας.

Τους δύο εξώστες της αίθουσας είχαν καταλάβει οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φώναζαν εκατέρωθεν συνθήματα. Οι χρυσαυγίτες έλεγαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούσαν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Οι αντιφασίστες άπλωσαν τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι οπαδοί της ΧΑ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος και σε αποδοκιμασίες οι αντιφασίστες.

Το άρθρο Μέσα σε αστυνομικό κλοιό η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα