Μέρκελ: Τώρα μεταρρυθμίσεις, αργότερα τυχόν κούρεμα

Την πεποίθησή της πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ δεν απέκλεισε τυχόν περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, όμως επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να δίνονται αυτή τη στιγμή σχετικές «ελπίδες», καθώς θα «χαλαρώσουν» οι υπάρχουσες προσπάθειες.

Πιο

συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα" καθώς τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως. Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ κοπιαστικές. Όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».

Τέλος επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα υποστηρίζοντας πως θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. «Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη», κατέληξε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα