Μέρκελ: Αναμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

«Ουδέν σχόλιο» θα μπορούσε να είναι περιληπτικά η απάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στα όσα έχει εξαγγείλει μέσω συνεντεύξεων ή τοποθετήσεων σε διμερείς συναντήσεις η ελληνική κυβέρνηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η κα Μέρκελ δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται

σε φάση επεξεργασίας των θέσεών της», προσθέτοντας ότι θα περιμένει μέχρι να οριστικοποιήσει η ελληνική πλευρά το πλέγμα των προτάσεων της και να συζητηθούν όλα τα θέματα δια ζώσης.

«Δεν θα ήθελα προς το παρόν να κάνω κανένα σχόλιο, κάθε ημέρα διαβάζουμε διάφορα», δήλωσε συγκεκριμένα η γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ. «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Είναι κατανοητό επίσης, ότι βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στα καθήκοντά της», συμπλήρωσε η κα Μέρκελ, επισημαίνοντας πως «η καγκελαρία αναμένει τις επίσημες συνομιλίες με την Αθήνα. Τότε θα συζητήσουμε. Γι” αυτό άλλωστε θα έχουμε πάρα πολλές ευκαιρίες».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζω να καταλήξετε σε μια συμφωνία, η οποία θα αποτρέψει μια νέα κρίση στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο θα ήταν απαίσιο».

Εξάλλου, νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ είχε αναγνωρίσει την «προθυμία της Ελλάδας να παραιτηθεί από την απαίτηση για “κούρεμα” χρέους», επισημαίνοντας ότι ένα «κούρεμα δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Γι’ αυτό είμαι ευτυχής για την ελληνική παραίτηση. Τώρα είναι σημαντικό να καθίσουμε μαζί, να μιλήσουμε μαζί και όχι ο ένας για τον άλλον», είπε ο ίδιος για να καταλήξει λέγοντας πως «η συνεργασία είναι καλύτερη από τη σύγκρουση».

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα