Μείωση του καπνίσματος με διαλογισμό

Σύμφωνα με μια μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Science, οι καπνιστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν με μια μορφή διαλογισμού, η οποία είναι γνωστή σαν Integrative Body-Mind Training (IBTM), περιόρισαν το κάπνισμα κατά 60%.

Άλλα άτομα, τα οποία αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου και τα οποία υποβλήθηκαν σε μια σειρά ασκήσεων χαλάρωσης, δεν έδειξαν καμία μείωση. Το σύστημα IBTM, το οποίο περιλαμβάνει χαλάρωση ολόκληρου του σώματος, ενεργοποίηση της φαντασίας και εκπαίδευση της

προσοχής από πεπειραμένο εκπαιδευτή, εξασκείται από πολύ καιρό στην Κίνα.

Όπως δηλώνει ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Yi-Yuan Tang, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, "Βρήκαμε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΙΒΜΤ παρουσίασαν επίσης σημαντική μείωση στην επιθυμία για τσιγάρα. Επειδή αυτού του είδους ο διαλογισμός ενισχύει τον προσωπικό έλεγχο και αποδείχθηκε ότι ενεργεί θετικά στην προσοχή και στην καλύτερη αυτο-επίγνωση, πιστεύουμε ότι θα μπορεί να είναι πολύ επιβοηθητικός για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του εθισμού στο κάπνισμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα