Μείωση των ανταποδοτικών τελών στη Ραφήνα

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου μειώνονται τα ανταποδοτικά τέλη στη Ραφήνα και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με πέρσι τα τέλη στο Πικέρμι, προκειμένου να στηριχθούν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:

1. Να μειωθούν για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Ραφήνας, κατά 15%. Συγκεκριμένα, από 2 ευρώ /τ.μ. μειώνονται σε 1,70.

2. Να «παγώσουν», δηλ.

να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το 2012, τα τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι του Πικερμίου και να μην εφαρμοσθεί η απόφαση που πήρε πέρσι το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία αφορούσε τη σταδιακή εξομοίωση των ανταποδοτικών τελών του Πικερμίου με αυτά της Ραφήνας. Με βάση την περσινή απόφαση, τα τέλη του Πικερμίου θα αυξάνονταν κατά 33% ετησίως. Όμως αποφασίστηκε το 2013 να μην υπάρξει καμία αύξηση και τα ανταποδοτικά τέλη να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το 2012 (1,33%).

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, με αφορμή την απόφαση αυτή τόνισε:

«Σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των νοικοκυριών του Δήμου μας και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τους στηρίζει στην πράξη, εφαρμόζοντας μια νέα πολιτική ανταποδοτικών τελών. Παρά το γεγονός ότι η Κρατική Χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 70% τα τελευταία 2 χρόνια, ο Δήμος μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει, χωρίς να επιβαρύνει τους κατοίκους. Όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες, θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα