Μειώνονται τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία

Ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ευνοϊκό προς το μαθητή δημοτική σχολείο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, με το νόμο για το νέο Δημοτικό να κατατίθεται στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα

στο μήνα».

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο Δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, έπειτα από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα