Μειώνονται οι μισθοί για τους υπαλλήλους της ΤτΕ

Χρόνια ολόκληρα ο εκάστοτε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος συμβούλευε… τους άλλους εργοδότες να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων για να σταματήσει ο πληθωρισμός. Για πρώτη φορά η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να περιορίσει και τα δικά της μισθολόγια.

Με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας της ΤτΕ

μειώνεται περαιτέρω το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 18,5%, κυρίως μέσα από τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους (μείωση μισθών, επιδομάτων, παροχών, υπερωριών και αποζημιώσεων εκτός έδρας).

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου, που απορρέει από τη συνεχή ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Τράπεζα, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του προσωπικού της (-22,7% την τετραετία 2008-11), συμφωνήθηκε η επιπλέον προσφορά εργασίας 3 ωρών την εβδομάδα. Τέλος, υλοποιούνται πλήθος οργανωτικών και λειτουργικών παρεμβάσεων με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη συγκράτηση των διοικητικών εξόδων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤτΕ, η προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της είχε ξεκινήσει από το 2009. Τότε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, με απόφαση του προχώρησε στην μείωση των αποδοχών των μελών της διοίκησης κατά 20%. Αθροιστικά την τελευταία διετία η πολιτική αυτή συνέβαλε στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κατά 21%. Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη με τον Σύλλογο Εργαζομένων στις 11 Απριλίου και είναι τριετούς διάρκειας.

Του Χρήστου Κώνστα

Keywords
Τυχαία Θέματα