Μεϊμαράκης: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα Λαφαζάνη»

Την πρόθεσή του να πάρει και να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος θα κάνουν ότι ακριβώς επιτάσσει το Σύνταγμα.

«Ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρώ πολιτική μου υποχρέωση να εξαντλήσω όλα τα όρια ώστε η παρούσα Βουλή να δώσει λύση», ενώ σημείωσε ότι πρώτα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, είπε θα μιλήσει πρώτα με τα στελέχη του κόμματος και ακολούθως θα δει τι θα κάνει, ενώ είπε ότι θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ενδεχομένως να είναι ο τρίτος που θα πάρει την διερευνητική εντολή εάν προχωρήσει, όπως είναι βέβαιο ότι θα γίνει, στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Επίσης έριξε τα καρφιά του στον Πάνο Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να τον συναντήσει αλλά «δεν ξέρω εάν θα είναι και στην επόμενη Βουλή».

Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του κ. Μεϊμαράκη έχουν ως εξής:

«Η ΝΔ είναι εδώ και καιρό πανέτοιμη γιατί ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός, τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, έχουμε επικοινωνήσει με τους υποψηφίους μας, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη». «Ο κ. Τσίπρας δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει απ” τα διλήμματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει πολλές ενοχές ως δήθεν παλιός Αριστερός. Αν πράγματι είχε πετύχει, δεν είχε κανένα λόγο να πάει στις εκλογές. Παραιτείται, παραδίδει τα όπλα, πετάει την ασπίδα. Στη φάση αυτή δεν θέλω καν να τον συναντήσω. Έχει περισσότερο ηθικό πλεονέκτημα ο Λαφαζάνης. Έχει μια συνέπεια αριστερή, που ήξερε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα, την αγυρτεία».«Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους. Δεν είναι στάση σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα Κοινοβούλια, να εκταμιευθεί η δόση και τότε να πάμε σε εκλογές» είπε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «είναι λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής».«Εάν είμαστε πρώτο κόμμα θα συνεργαστεί μαζί μας ο Τσίπρας;»«Έχει ενοχές ο Τσίπρας και δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει».«Η Νέα Δημοκρατία θα πάει στις εκλογές με όπλα της τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα