Μεϊμαράκης: «Να μας πει ο κ. Τσίπρας γιατί πάει τη χώρα σε εκλογές»

«Αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Υπάρχουν δυνάμεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε που ψήφισε μνημόνιο, ο κ. Καμμένος που ψήφισε το μνημόνιο

και οι δημοκρατικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν κυβέρνηση στον τόπο”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή (Σκάι), εκτιμώντας ότι η λύση από την παρούσα Βουλή είναι ακόμα εφικτή, ενώ συνέχισε προσθέτοντας:

«Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές πώς θα είναι η Βουλή; Λέει ο κ. Τσίπρας “θα είμαι εγώ πρώτος”, εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς πρώτοι, “θα συνεργαστώ με ένα κόμμα πάλι, αν οι ΑΝΕΛ είναι στη Βουλή, θα συνεργαστώ με τους ΑΝΕΛ, αλλά θα έχω πετύχει πρώτον να περιορίσω τους αντάρτες τους δικούς μου, τους δαίμονες που ο ίδιος κατασκεύασα δηλαδή και συνεργάστηκα, και θα έχω αλλάξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου”. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Γι΄αυτό θα γίνουν εκλογές; Γιατί δεν κάνουν μια πρόταση μομφής στην κ. Κωνσταντοπούλου;»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, προκειμένου να καταγραφεί εάν έχει την εμπιστοσύνη της ή εάν την έχασε, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι ο πρωθυπουργός «κάνει τις εκλογές για να φύγει», ενώ τον προσκάλεσε σε διάλογο, ζητώντας να του εξηγήσει γιατί πάμε σε εκλογές, καθώς και για το «αν έχει δεσμευτεί στο Eurogroup για ουρές μέτρων».

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν επικριτικός και για τη στάση του κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά και γενικότερα κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, λέγοντας: «Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. Δεν επιτρέπεται να λέει ότι δεν θέλει να δει τον κ. Λαφαζάνη. Δεν επιτρέπεται να διαρρέει ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και κατέληξε προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει λέγοντας: «Και δεν ξέρω μήπως μας πηγαίνει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) στο Grexit διαμέσου εκλογών για να σκάσει στα χέρια άλλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα