Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές, ξεκινάμε!

Με σύνθημα το «Ξεκινάμε» ο επικεφαλής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιέγραψε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει εκλογών, υποστηρίζοντας πως «η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές» και δείχνοντας πως θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή με σφοδρή επίθεση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

αυτούς τους 7 μήνες.

«Ξεκινάμε μια νέα μάχη και τη μάχη αυτήν υποχρεούμαστε να την κερδίσουμε και μπορούμε να την κερδίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «το χρωστάμε στην πατρίδα μας γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη αστάθεια, δεν αντέχει μαθητευόμενους φακίρηδες, χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «οι συνδυασμοί της ΝΔ είναι έτοιμοι κατά 80% και μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θα είναι έτοιμο και το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ με σύνθημα ‘’ξεκινάμε’’». Κατά τα άλλα, ο κ. Μεϊμαράκης γνωστοποίησε, πως «δεν πρόκειται να βγουν από τις λίστες όσοι εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές του Ιανουαρίου», λέγοντας πως «θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατί αυτούς εμπιστεύθηκαν οι πολίτες». Όπως είπε, «θα ήταν αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό να παρέμβει ένα πρόσωπο στη βούληση των ψηφοφόρων κάθε νομού, άρα θα καταρτιστούν με βάση τους σταυρούς που είχαν συγκεντρώσει οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές».

«Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε με τις εκλογές τους συντρόφους του, αιφνιδίασε τον συγκυβερνώντα του, που τον βρήκε μεσοπέλαγα, αλλά δεν αιφνιδίασε εμάς», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μάλιστα, προανήγγειλε συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στη Ρηγίλλης, εκεί από όπου ιστορικά ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και σηματοδότησε την πορεία της ΝΔ από το 1974 και μετά.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα οι δύο τους. «Με όποιους όρους θέλει, όποια ώρα θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, καταλόγισε στον πρωθυπουργό πως «αποφάσισε να δραπετεύσει, μόνο αυτός αρνήθηκε τον διάλογο, απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και πως έχει αλαζονεία». Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως είπε ψέματα που κόστισαν πάρα πολλά και «εξευτέλισαν τον πολιτικό διάλογο και το πολιτικό κόσμο». Όπως είπε, «προεκλογικά δεσμευόταν να καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο ένα άρθρο και μετεκλογικά βύθισε τη χώρα στο χάος, ενώ έφερε το πιο επώδυνο και άδικο μνημόνιο απ” όλα».

Οξύνοντας την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τής χρέωσε ότι «έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να περπατήσει, την ώρα που η χώρα είχε απομακρυνθεί από το Grexit και είχε φύγει από την εθνική περιπέτεια». Τόνισε μάλιστα σε έντονο ύφος πως «ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο», συμπληρώνοντας ότι «αν στο βιβλίο Γκίνες υπήρχε τέτοιο ρεκόρ θα το είχε σαρώσει κανονικά».

Εν τω μεταξύ, απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για το ύφος με το οποίο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες για τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν πρόκειται να πω ψέματα όπως αυτός. Θα λέω την αλήθεια με το στιλ το νεοδημοκρατικό, με το ήθος που μου έχει διδάξει η ΝΔ».

Keywords
Τυχαία Θέματα