Μεγαλύτερη οικογένεια Βρετανία: «Είμαστε εθισμένοι στα παιδιά»

Το φαινόμενο της πολύτεκνης οικογένειας στην Ελλάδα δεν αποτελούσε ιδιαιτερότητα πριν από κάποια χρόνια. Ωστόσο, πλέον, λόγω αρκετών παραγόντων, παρατηρείται ότι η ελληνική οικογένεια έχει συρρικνωθεί σημαντικά σε αριθμό. Το ίδιο δεν ισχύει μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης. Εντύπωση, επομένως, προκαλεί η οικογένεια Radford στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία μεγάλωσε 22 παιδιά και σκέφτεται να προσθέσει άλλο ένα μέλος.

Συγκεκριμένα, η Sue, η οποία έχει περάσει 16 χρόνια της ζωής της

έγκυος, αναφέρει ότι θα ήθελε πολύ να διευρύνει την οικογένειά της και να υιοθετήσει ένα παιδί. Η μητέρα εξηγεί: «Λατρεύουμε να περιτριγυριζόμαστε από παιδιά, οπότε θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ή να γίνω ανάδοχος. Δεν θα αποκτήσουμε άλλα δικά μας, οπότε είναι σίγουρα κάτι που θα σκεφτόμασταν όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Radford Family (@theradfordfamily)

«Φοβάμαι στη σκέψη ενός άδειου σπιτιού»

Μεταξύ άλλων, παραθέτει ότι τώρα που ένα από τα μεγαλύτερα της παιδιά φεύγει από το σπίτι, η δυναμική της οικογένειας αλλάζει. «Όταν άρχισαν να φεύγουν, ήταν δύσκολο και περίεργο να μην τους έχω όλους μαζί», παραδέχεται. «Φοβάμαι στη σκέψη ενός άδειου σπιτιού, αλλά ξέρω ότι θα συμβεί μια μέρα. Δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα παιδιά σου – όταν τα αγαπάς, πρέπει να τα αφήνεις να ζήσουν τα όνειρά τους», προσθέτει.

View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily)

Πώς ξεκίνησε η δημιουργία της μεγάλης οικογένειας

Η ρομαντική ιστορία της Sue και του συζύγου της Noel ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια, όταν συναντήθηκαν ως έφηβοι στο Kendal, στην εκπληκτική περιοχή του Lake District. Το 1992, παντρεύτηκαν, ενώ η Sue ήταν μόλις 17 ετών και ο γιος τους Chris (σήμερα είναι 34) είχε ήδη φωτίσει τον κόσμο με την παρουσία του. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε η μεγαλύτερη οικογένεια της Βρετανίας, αλλά σχεδιάζαμε να αποκτήσουμε μόνο τρία παιδιά. Είμαστε εθισμένοι στα παιδιά», αστειεύεται γελώντας η Sue.

Εκτός από τον Chris, έχουν στην οικογένειά τους τα εξής μέλη: τη Sophie, 29, τη Chloe, 28, τον Jack, 26, τον Daniel, 24, τον Luke, 22, την Millie, 22, την Katie, 20, τον James, 19, την Ellie, 18, την Aimee, 17, τον Josh, 16, τον Max, 14, την Tillie, 13, τον Oscar, 11, τον Casper, 10, την Hallie, 8, την Phoebe, 7, τον Archie, 6, την Bonnie, 4, και την Heidie, 3. Έζησαν και τον πόνο της απώλειας ενός γιου, του Alfie, που γεννήθηκε νεκρός το 2014. Παρά την πληθώρα των παιδιών, η 48χρονη Sue, που είναι επίσης γιαγιά 10 εγγονιών, αποκαλύπτει πως με τόση πολυπλοκότητα, η ζωή τους δεν ήταν καθόλου απλή.

View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily)

Τα προβλήματα

Το 2000, το ζευγάρι αποφάσισε να διευρύνει το πετυχημένο αρτοποιείο του ενσωματώνοντας νέες εγκαταστάσεις. Ωστόσο, το εγχείρημα αποδείχθηκε ανεπιτυχές και η μητέρα παραδέχεται πως αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα βρίσκοντας τους εαυτούς τους «κοντά στην πτώχευση». «Σχεδόν βρεθήκαμε σε κατάσταση χρεοκοπίας και φοβόμασταν ότι θα χάναμε τα πάντα», αναφέρει με ειλικρίνεια. «Απλώς συνέχισα να σκέφτομαι: Δεν υπάρχει διέξοδος από αυτό και πραγματικά δεν βλέπω πώς μπορεί να επιβιώσει ο γάμος μας. Η κατάσταση αυτή τότε είχε τον αντίκτυπό της σε εμένα και τον σύζυγό μου. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, μπορώ να πω ότι δεν θα χωρίζαμε, αλλά όταν βρίσκεσαι σε αυτή την πιεστική κατάσταση, είναι δύσκολο να δεις τη διέξοδο».

«Υπήρχαν μέρες που σκεφτόμουν: “Αυτό είναι, αφήνω την επιχείρηση και τον Noel, απλά δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Αλλά ο γάμος μας ήταν πάντα ισχυρός και το να έχουμε τα παιδιά, μάς κράτησε ενωμένους. Μείναμε μαζί και τα καταφέραμε. Ήταν βουλιάζουμε ή κολυμπάμε και επιλέξαμε να κολυμπήσουμε”». Συνεχίζοντας, αναφέρει: «Φυσικά, το να είσαι γονιός 22 παιδιών έχει τις δικές του πιέσεις, με το ζευγάρι να παραδέχεται ότι μετά βίας προλαβαίνει να κάνει μια σωστή συζήτηση. Η Sue ξυπνά στις 7 το πρωί για να ξεκινήσει να φτιάχνει πρωινό, ενώ ο  Noel έχει ήδη πάει στη δουλειά και όταν επιστρέφει, βοηθά. Κάποια από τα παιδιά θέλουν χυλό, λίγα δημητριακά, τοστ».

«Τους βάζουμε να κάνουν τα πράγματα με μια συγκεκριμένη σειρά – οι μεγαλύτεροι ανεβαίνουν στον επάνω όροφο για να ετοιμαστούν ενώ εγώ βοηθάω τους μικρότερους», προσθέτει. Έπειτα, η Sue αναλαμβάνει την οικιακή οργάνωση και τη διαδικασία πλυντηρίου. Η οικογένεια διαθέτει δύο πλυντήρια ρούχων για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απαιτώντας τουλάχιστον πέντε πλύσεις την ημέρα. Η καθημερινότητα είναι σίγουρα περίπλοκη. Όταν τα παιδιά κοιμούνται, μια μητέρα με 22 παιδιά βρίσκει ακόμη πολλές υποχρεώσεις, όπως το να ετοιμάζει τα ρούχα τους για την επόμενη ημέρα. Ευτυχώς, κανένα από τα παιδιά δεν έχει ιδιοτροπίες στο φαγητό, οπότε όλοι ακολουθούν την ίδια διατροφή.

View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily)

450 λίρες την εβδομάδα

Στο σπίτι υπάρχουν δύο ψυγεία, και υπολογίζουν ότι χρειάζονται 450 λίρες την εβδομάδα μόνο για τη διατροφή της οικογένειας. Όσον αφορά το μυστικό ενός γάμου με 22 παιδιά, η Sue υποστηρίζει: «Δεν θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο, είμαστε ο καλύτερος φίλος του άλλου και προσπαθούμε να βγαίνουμε ραντεβού μια φορά το μήνα – εξάλλου έχουμε έτοιμες μπέιμπι σίτερ, τις μεγαλύτερες κόρες μας!». Εκτός από την αναπτυσσόμενη επιχείρηση αρτοποιίας, καθώς και την τηλεοπτική εκπομπή τους με τίτλο «22 Kids & Counting», η οποία βρίσκεται τώρα στην τέταρτη σεζόν, το ζευγάρι διαθέτει μια σειρά επιτυχημένων καναλιών στα κοινωνικά δίκτυα. Από το TikTok μέχρι το Instagram, το Facebook και το YouTube, έχουν καθιερώσει την παρουσία τους σε όλες αυτές τις πλατφόρμες. Αυτό έχει τόσο θετική όσο και αρνητική έκβαση.

View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily)

Τα σχόλια του κοινού

Οι θαυμαστές, για παράδειγμα, πλησιάζουν το σπίτι τους, τραβούν φωτογραφίες και δημιουργούν αναστάτωση ενώ τα παιδιά παίζουν στον κήπο. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια εξετάζει τη μετακίνησή της σε μια πιο απομονωμένη ιδιοκτησία για να αποφύγει τέτοια περιστατικά. Επιπλέον, υπάρχει και το καταξιωμένο διαδικτυακό μίσος συμπεριλαμβανομένων προσωπικών επιθέσεων και εικασιών σχετικά με το πως το ζευγάρι διαχειρίζεται οικονομικά την φροντίδα και τις διακοπές με τα παιδιά. Η Sue επεξηγεί: «Οι άνθρωποι απλώς βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα. Η εταιρεία μας είναι πολύ επιτυχημένη. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά δεν είμαστε εκατομμυριούχοι! Θέλουμε απλώς να μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή ζωή. Η νοοτροπία μου άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μου.»

«Σκέφτηκα, αν θέλουμε να μπορούμε να πάμε διακοπές, τότε γιατί να σκεφτούμε τι θα πουν οι άλλοι; Πρέπει να ζεις τη ζωή όπως θέλεις και όχι όπως θέλουν οι άλλοι να τη ζήσεις. Αν είσαι χαρούμενος και τα παιδιά είναι χαρούμενα, τότε τι σημασία έχει τι σκέφτεται κάποιος άλλος;».

View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγαλύτερη, Βρετανία, Είμαστε,megalyteri, vretania, eimaste