Μεγάλη συμμετοχή στην 1η κοινωνική Χαριστική Δράση Μόδας στο Ίλιον

Με τη μεγάλη προσέλευση του κοινού έκλεισε η 1η κοινωνική Χαριστική Δράση Μόδας που διοργάνωσαν οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας του Δήμου Ιλίου το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας με δωρεές τροφίμων και προϊόντων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Δομών. Σε αντάλλαγμα, τόσο οι δωρητές όσο και οι ωφελούμενοι του προγράμματος, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταχειρισμένα ρούχα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα συμμετείχαν στα δρώμενα που διοργανώθηκαν.

Μέσα από

60λεπτα εργαστήρια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς μέσα από απλά βήματα μπορούν να μεταποιήσουν δημιουργικά τα ρούχα τους και να φτιάξουν χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, ενώ παρουσιάστηκαν και τεχνικές έξυπνου χρωματικού συνδυασμού. Το κοινό ήρθε σε επαφή με πρωτότυπους τρόπους μεταποίησης αντικειμένων ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει νέα υλικά, σύγχρονες τάσεις πλεξίματος, δημιουργικό μπάλωμα κ.ά. στα πλαίσια της τάσης που επαναπροσδιορίζει την αξιοποίηση των παλιών μας αντικειμένων και την εκ νέου χρησιμοποίηση των υλικών τους.

Για τα παιδιά των συμμετεχόντων δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη ένα εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας και «facepainting», δρώμενα τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χαριστικής δράσης. Το χριστουγεννιάτικο κλίμα συμπληρώθηκε από τραγούδια, ενώ ολοκληρώθηκε ιδανικά μέσα από τις λιχουδιές που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα