Μεγάλη προβολή της ανασκαφής στην Αρχαία Αμφίπολη στα ξένα μέσα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκτενή ρεπορτάζ για την εξαιρετικά σημαντική αρχαιολογική ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον χώρο φιλοξενούνται την Τετάρτη στα μέσα ενημέρωσης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ‘εξαιρετικά σημαντικός τάφος’ ανακαλύφθηκε στη βόρεια Ελλάδα» φιλοξενείται στις ηλεκτρονικές σελίδες αμερικανικών μέσων (ABC News,

Fox News) σύντομο ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον χώρο της σημαντικής αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αρχαία Αμφίπολη, όπου εκτιμάται ότι έχει ανακαλυφθεί σημαντικός τάφος από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», το οποίο χρονολογείται μεταξύ του 325-300 π.Χ. καθώς και η περιγραφή από τον Αντώνη Σαμαρά ότι ένας φαρδύς δρόμος οδηγεί στον τάφο, του οποίου η είσοδος φυλάσσεται από δυο ολόγλυφες Σφίγγες και μένει να διαπιστωθεί ποιος είχε ταφεί εκεί.

Το άρθρο Μεγάλη προβολή της ανασκαφής στην Αρχαία Αμφίπολη στα ξένα μέσα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα