Μεγάλη αντίδραση για τη δίωξη Βαξεβάνη

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».

«Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να

υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων.».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας άμεσα τη δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και ανέβασε το εξής σχόλιο στο facebook: «Αυτόφωρο για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Βραδυπορία και απραξία γι αυτούς που τη συγκάλυπταν επί 2 χρόνια! Και ούτε ευρώ στο δημόσιο ταμείο».

Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σε ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στη εισαγγελική παραγγελία για σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη προχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Έντρομοι και περιδεείς οι υποτελείς των τροϊκανών, αυτοί που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα παραδίδουν και τα συνταγματικά μας δικαιώματα βορά στον φόβο και στην δικαστική απειλή. Όσο και όσοι βεβαρημένοι με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρμόδιοι υπάλληλοι που φρόντισαν να εξαφανίσουν φορολογικά εγκλήματα κάποιων, κυκλοφορούν ελεύθεροι τόσο οι δικαστικές διώξεις εναντίων δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, θα αποδεικνύουν τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο της ανήκεστης παρακμής».

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο Παπακωνσταντίνου που «έχασε» την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται..

Εισαγγελική υποκρισία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, για την αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας κατά του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσίευσε στο περιοδικό HOT DOC τη Λίστα Λαγκάρντ με τα 2059 ονόματα των Ελλήνων καταθετών.

«Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

Ομάδα Υποστήριξης στο Facebook

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί Ομάδα Υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη, η οποία έχει ήδη πολλές χιλιάδες like.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα