Μεγάλες εκπλήξεις για τον ανασχηματισμό στο μυαλό του Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στους διαδρόμους των υπουργικών γραφείων τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τα ονόματα που θα φύγουν ή θα μπουν στην κυβέρνηση μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται να αφήσει εκτός υπουργικού συμβουλίου ακόμα και πρωτοκλασάτους υπουργούς σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Ο

Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει μια πρωτόγνωρη ελευθερία κινήσεων καθώς δεν υπάρχει, επί της ουσίας, οργανωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση όπως κατέδειξαν και τα αποτελέσματα του δεύτερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στόχευση του πρωθυπουργού

Ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου σκοπεύει να «φάει» όχι μόνο τους αναποτελεσματικούς υπουργούς αλλά και όσους δεν ενθουσιάζονται με το πολιτικό σχέδιο που παρουσίασε στο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προσπαθώντας, ταυτοχρόνως, να πιέσει το Βερολίνο για ποσοτική χαλάρωση και χρέος ευελπιστώντας και στην στήριξη του Μπάρακ Ομπάμα.

Γι’αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να συγκροτήσει ένα κυβερνητικό σχήμα με αποφασισμένους υπουργούς που θα εκτελούν τις εντολές του Μαξίμου χωρίς διλήμματα και προσωπικούς υπολογισμούς και με τη λογική του «να πιούμε γρήγορα το πικρό αυτό ποτήρι».

Είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει αυτήν την τακτική για παράδειγμα ο Πάνος Σκουρλέτης που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ;

Πώς θα αντιδράσει ο Νίκος Φίλης αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να μην ανοίξει τώρα συζήτηση για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι μια θέση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα πρέπει να θεωρείται για ένα στέλεχος της Αριστεράς περισσότερο τιμητική από ό,τι μια υπουργική θέση.

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι ηγέτης της Κουμουνδούρου θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει και να δημιουργήσει αίσθηση με τον ανασχηματισμό ελπίζοντας να ανακατέψει για τα καλά την πολιτική τράπουλα.

Το άρθρο Μεγάλες εκπλήξεις για τον ανασχηματισμό στο μυαλό του Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα