Με το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές επενδύσεις ο Τ. Σόρος

O μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος θέλει να επενδύσει στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και στην Ελλάδα σύμφωνα με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Πιστεύω στο ευρώ. Για αυτό το λόγο, η επενδυτική μου ομάδα επιδιώκει να βγάλει πολλά λεφτά στην Ευρώπη σύντομα, επενδύοντας χρήματα π.χ. σε τράπεζες

που χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια», σημείωσε ο Σόρος.

Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος ανέφερε επίσης ότι η διοικητική του ομάδα εξετάζει επίσης επενδύσεις στην Ελλάδα. «Οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα έχουν βελτιωθεί. Το ερώτημα τώρα είναι αν κάποιος μπορεί να βγάλει λεφτά από εκεί σε βιώσιμη βάση. Αν αυτό είναι δυνατό, θα επενδύσουμε», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιό του.

Ο Σόρος επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Γερμανία και στις πολιτικές που ακολούθησε για να σώσει το ευρώ, λέγοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρώπη επιδείνωσαν την κρίση. «Νομίζω ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να περάσει μια μεγάλη φάση οικονομικής στασιμότητας, ανάλογης της Ιαπωνίας τα τελευταία 25 χρόνια» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα