Με κινητά η πυροδότηση- Οι επιθέσεις με τα 45 τάπερ εκρηκτικών

Δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο-γιάφκα της Αναβύσσου «μίλησαν» στους αστυνομικούς και αποκάλυψαν τον σχεδιαζόμενο τρόπο πυροδότησης της «μεγαβόμβας», που θα τοποθετούταν σε συγκεκριμένο σημείο του περιβόλου των φυλακών Κορυδαλλού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πυροδότησή της, που θα σηματοδοτούσε και την έναρξη της «πολεμικής σύρραξης» ανάμεσα στους ενόπλους από τη μία και τους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς από την άλλη, θα γινόταν με κλήση από κινητό τηλέφωνο!

Με

κινητό χτύπησε η «Λαϊκή Θέληση» στη Λάρισα

Τέτοιου είδους σύστημα πυροδότησης με κινητά είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» στην Ελλάδα, στην πρώτη επίθεσή της στα δικαστήρια της Λάρισας, όπου είχε προγραμματισθεί η μεταγωγή μελών της 17Ν. Η βόμβα αυτή είχε πυροδοτηθεί κατά λάθος από μια γυναίκα από τη… Φλώρινα (!), που καλούσε τον παλιό χρήστη του αριθμούανυποψίαστη! Σχεδιαγράμματα για κατασκευή βομβών που πυροδοτούνται με κινητά τηλέφωνα είχαν βρεθεί τον Φεβρουάριο του 2013 -μετά την περιώνυμη ληστεία στον Βελβεντό- σε κατάλυμα των «Πυρήνων» στα Τουρκοβούνια. Βάσει των σχεδιαγραμμάτων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο, πέραν της κεντρική βόμβας, ομάδα ενόπλων θα πυροδοτούσε άλλα σακίδια με εκρηκτικά, σε άλλα σημεία του περιβόλου, ανάβοντας τα βραδύκαυστα φυτίλια ώστε όταν εκρήγνυνταν να προκαλούσαν χάος και αντιπερισπασμό.

Σενάριο πέρα από τη φαντασία

Τις ίδιες εφιαλτικές στιγμές, θα ξεκινούσαν πυροβολισμοί με τα καλάσνικοφ και βέβαια με το αντιαρματικό RPG, του οποίου βρέθηκαν ως τώρα τρεις ρουκέτες. Παράλληλα, θα ρίχνονταν από άλλους ενόπλους χειροβομβίδες, ενώ σε περίπτωση «επιτυχίας» του εγχειρήματος απελευθέρωσης των δέκα εγκλείστων Πυρήνων και τουλάχιστον δύο ποινικών, είχε προβλεφθεί τρόπος διαφυγής.Μαζί τους θα είχαν λάστιχα ποτίσματος, γεμάτα με καρφιά! Θα τα πετούσαν στον δρόμο, ούτως ώστε να σκάνε τα ελαστικά των αστυνομικών αυτοκινήτων που θα επιδίωκαν να τους καταδιώξουν. Όταν θα διέφευγαν από συγκεκριμένους δρόμους της περιοχής, θα έφθαναν στην Ιερά Οδό, όπου θα τους περίμενε το πρώτο βαν.Κάθε δύο χιλιόμετρα θα άλλαζαν όχημα. Ήδη ένα κλεμμένο βαν βρέθηκε στο όρος Αιγάλεω και ήταν για την ομάδα που θα κατευθυνόταν στο κρησφύγετο της Λίμνης Βουλιαγμένης της Περαχώρας Λουτρακίου…

Από εκεί και πέρα το σχέδιο των ενόπλων, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Αστυνομίας, προέβλεπε το εξής. Δεν θα έφευγαν όλοι μαζί από τον Κορυδαλλό.Μία ομάδα των Πυρήνων θα κατευθυνόταν στο Λουτράκι, ενώ μια άλλη θα κατέφευγε σε διαμέρισμα «υποδοχής», που έχει νοικιαστεί κάπου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Ήδη οι αστυνομικοί το ψάχνουν μανιωδώς στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και αλλού.Την ομάδα των Πυρήνων που θα έβρισκε καταφύγιο στο απομονωμένο και «κρυμμένο» μέσα στα πεύκα σπίτι της Λίμνης Βουλιαγμένης, περίμεναν έτοιμα κάπου σαράντα πέντε…τάπερ γεμάτα εκρηκτικά, αεροστεγώς κλεισμένα. Εδώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται βέβαιοι ότι άνοιγε η σελίδα του δεύτερου μέρους του αιματηρού σχεδίου.

Το μπαράζ επιθέσεων με τα 45 τάπερ-Τονιτρομεθάνιο

Αφού τοποθετούσαν τους πυροκροτητές και τα άλλα σύνεργα που έλειπαν για ευνόητους λόγους, θα ξεκινούσαν να…μοιράζουν τα δεκάδες τάπερ σε αντίστοιχους στόχους, που η Αστυνομία είναι σε θέση να αντιληφθεί. Ειδικοί παρατήρησαν ότι τα τάπερ του Λουτρακίου ήταν γεμάτα νιτρική αμμωνία, αλλά εμποτισμένα όχι με πετρέλαιο, όπως έκανε μέχρι πρότινος ο Επαναστατικός Αγώνας, αλλά με νιτρομεθάνιο, που αυξάνει ιδιαίτερα την εκρηκτική ισχύ. Η έκρηξη ενός από αυτά τα τάπερ θα ήταν κατά πολύ ισχυρότερη από μια έκρηξη βόμβας των Πυρήνων, όπως την ήξεραν οι αρχές έως τώρα.

Η επιλογή τωντάπερ δεν φαίνεται τυχαία στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.Η παρουσία και μόνο του Χριστόδουλου Ξηρού, καταδικασμένου σε έξι φορές ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στη 17Ν, κάνει τους αστυνομικούς να σκέπτονται ότι ο έως το περασμένο Σάββατο δραπέτης των φυλακών, σκόπευε να στήσει περίπου μια 17Ν Νο 2!Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός του Χριστόδουλου, Σάββας Ξηρός, βόμβα μέσα σε τάπερ(!) επιχειρούσε να τοποθετήσει στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά, στις 29 Ιουνίου 2002, όταν και εξερράγη λόγω του ρολογιού στα χέρια του, τον τραυμάτισε βαριά και σήμανε την αρχή του τέλους για την οργάνωση.

Έτσι, με τη χρησιμοποίηση των τάπερ, εκτιμούν οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής, η οργάνωση των Πυρήνων, αν και με εντελώς διαφορετική ιδεολογία και στόχευση από την πάλαι ποτέ οργάνωση-φάντασμα, θα εμφανιζόταν σαν να…συνέχιζε την ένοπλη πάλη από την ημέρα τραυματισμού του Σάββα Ξηρού!Στην αντιτρομοκρατική, ομάδα ειδικών μελετά τα όπλα και αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στην ηγεσία έκθεση σχετικά με αυτά και την πιθανή προέλευσή τους, αν και πιστεύουν εδώ και καιρό στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τα όπλα οι οργανώσεις τα προμηθεύονται από ποινικούς, οι οποίοι έχουν ανοιχτούς «διαύλους» με αλλοδαπούς λαθρεμπόρους κάθε είδους όπλων των Βαλκανίων.

Εντύπωση έως στιγμής έχουν κάνει τα δύο Τοκάρεφ με σφαίρες των 7,62 που βρέθηκαν στην Ανάβυσσο. Είναι όπλα υψηλής διατρητικότητας και προφανώς η χρησιμοποίησή τους θα γινόταν για να τρυπούσαν οι σφαίρες ακόμη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών της εξωτερικής φρουράς των φυλακών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών.Τα καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού με την πλάγια κάννη, θεωρούνται πιο σύγχρονα από τα «κλασσικά» ΑΚ-47, ενώ οι σφαίρες που βρέθηκαν είναι αυτές που χρησιμοποιούνται από αστυνομικούς και άλλους σκοπευτές στα σκοπευτήρια.

Στο μεταξύ η Αστυνομία, ήλπισε από τη βαλλιστική εξέταση των όπλων, που βρέθηκαν να ανακαλύψει αν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί. Η έρευνα απέδειξε ότι τα πιστόλια και τα καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα σε καμία ενέργεια, ήταν δηλαδή «καθαρά», όπως λέγονται στη «γλώσσα» της Αστυνομίας.Ωστόσο, απομένει η βαλλιστική έρευνα για το RPG. Η έρευνα αυτή δεν μπορεί να γίνει μέσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αφού πρόκειται για αντιαρματικό όπλο. Για τον λόγο αυτό, ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές Αστυνομίας-Στρατού, προκειμένου οι βολές του αντιαρματικού να γίνουν σε πεδίο βολής του στρατού. Μόνο αν ριχτούν βολές από το όπλο αυτό, θα γνωρίζει η Αστυνομία αν χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα