Με φυσιολογικά αποτελέσματα η πρεμιέρα της Basket League

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε την Κυριακή το πρωτάθλημα της BasketLeague. Συγκεκριμένα, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Άρης πήραν νίκες μακριά από την έδρα τους επί του Πανιωνίου και του Πανελευσινιακού, αντίστοιχα, ενώ ο Κόροιβος πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία απέναντι στην επίσης νεοφώτιστη ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός με τον Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο του κέρδισε

εύκολα τον Απόλλωνα Πάτρας, όπως και ο Παναθηναϊκός την Κηφισιά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Πανιώνιος – Κολοσσός 76-92

Ο Κολοσσός πέρασε από τη Νέα Σμύρνη απέναντι στη νεανική ομάδα του Πανιωνίου σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, οπότε και κρίθηκε επί της ουσίας ο αγώνας που τελείωσε 92-76 για τους Ροδίτες.

Ολυμπιακός – Απόλλων Πάτρας 82-56

Ο Ολυμπιακός, με τον Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο, δεν δυσκολεύτηκε στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο και κέρδισε με 82-56. Ξεχώρισαν οι Σπανούλης, Σλούκας και Ντάνστον. Ντεμπούτο για Μουράτο.

Πανελευσινιακός – Άρης 70-78

Ο Άρης κατάφερε να αντέξει στην αντεπίθεση του Πανελευσινιακού και έφυγε νικητής από την Ελευσίνα επικρατώντας με 70-78 και μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΕΚ 80-67

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε την πορεία του στην Α1 ο Κόροιβος που στην πρώτη του συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία κέρδισε με 80-67 την ΑΕΚ. Η “Ένωση” στην επιστροφή της έδειξε ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο παρά την ήττα.

ΚΑΟΔ-Τρίκαλα: 62-57

Ο Κώστας Μέξας στο ντεμπούτο του ως head-coach στην Α1 πανηγύρισε τη νίκη (62-57), βλέποντας τον ΚΑΟΔ να επικρατεί των Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και “σφράγισαν” το θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία 5 λεπτά (μετά την αντεπίθεση των… άστοχων Τρικάλων) χάρις στον Λίνο Χρυσικόπουλο.

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 88-79

Παρότι προηγήθηκε με 18-1 ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα και τελικά χρειάστηκε την βοήθεια του Κώστα Χαραλαμπίδη και το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης (88-79) για να κάμψει την αντίσταση του Ρεθύμνου και να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός – Κηφισιά: 76-66

Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε λιγοστές λύσεις και ανάσες, έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΝΚ, διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα από το 2ο δεκάλεπτο ως και το φινάλε (76-66). Κορυφαίος ο Μπατίστα για ακόμη μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα