Με επιθέσεις κατά πάντων ο απολογισμός πεπραγμένων της… Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ήταν δεδομένο πως η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για απολογισμό έργου της Βουλής (σ.σ. ασυνήθιστο με μόλις 6 μήνες λειτουργίας της νέας Βουλής) θα είχε πολύ… παρασκήνιο και μπόλικες ειδήσεις.

Αρχικά, η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε σε όσους κατακρίνουν τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Όπως είπε, «το πόρισμα

της Επιτροπής θεμελιώνει το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί».

«Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων, στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», ανέφερε η ίδια.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε επίσης πως» τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας», ενώ υπενθύμισε ότι «στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Από το «στόχαστρο» της κας Κωνσταντοπούλου δεν θα μπορούσε να λείπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο καταλόγισε «έλλειψη συνεργασίας τόσο με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο».

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κα Κωνταντοπούλου, «η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική επιτροπή δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητης της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο ότι δεν ανήκει «ναρκοθετημένη προσπάθεια γιατί δεν συμμερίζονται όλοι η Βουλή να λειτουργεί για τον πολίτη και για διαφάνεια. Ιδίως στη διαχείριση των οικονομικών».

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους εργαζόμενους της Βουλής λέγοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ταμείου» και ότι γνωρίζει πως «δεν απόλαυσαν της ίδιας μεταχείρισης οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου».

«Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση χωρίς καμία συνεννόηση προέβησαν σε εμπορικές πράξεις και ειδικότερα μισθωτήριο του κυλικείου της Βουλής» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αρκετά έχει κρατήσει η υπονόμευση μίας προσπάθειας αποκατάστασης».

Ξεκαθάρισε ότι δεν τοποθέτησε νέα πρόσωπα μόνο τον γ.γ. και τον φρούραρχο και δεν προέβη σε καρατομήσεις. «Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή, ούτε κάστες ανθρώπων», είπε με νόημα.

«Για το κανάλι της Βουλής που γίνονται αναφορές ότι το εκμεταλλεύομαι, δεν έκανα καμία τοποθέτηση δεν έδωσα καμία οδηγία παρά μόνο να μεταδίδονται ζωντανά οι επιτροπές της Βουλής καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής», σχολίασε και ανακοίνωσε ότι «επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι, για τη θέση του συντονιστή του καναλιού να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί στο κανάλι την Κατερίνα Κατωτάκη».

Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στο Γραφείο Προϋπολογισμού και τόνισε ότι «αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της Βουλής έκανε παρεμβάσεις εξόχως πολιτικές, συνοψίστηκαν σε ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών με στοιχεία που δεν διακρίνονται από την επιστημονικότητα που αρμόζει».

Χαρακτήρισε μάλιστα «δυσάρεστο φαινόμενο να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ για την ύπαρξη της έκθεσης» και διεμήνυσε ότι «κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους έχουν ανατεθεί».

Εξάλλου, προανήγγειλε «αποκατάσταση των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αντίστοιχα μη ανανέωση«ρουσφετολογικών συμβάσεων για ανθρώπους που δεν πάτησαν ποτέ στην εργασία τους».

Ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορούσε να πει ποιοι και πόσοι ήταν αυτοί οι εργαζόμενοι. Ακόμα και οι εκπρόσωποι αυτών των ανθρώπων επί δύο μήνες δεν μπόρεσαν να το κάνουν και μου δήλωσαν την αδυναμία τους να εντοπίσουν όλους τους φερόμενους συναδέλφους τους με την ίδια σχέση εργασίας».

Μάλιστα, σε μια αποστροφή της διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν ο μόνος άνθρωπος που αποφάσισε να λύσει αυτό το θέμα δίκαια να δέχεται τέτοια επίθεση;».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα