Με ένα δισ. ευρώ θα συμβάλει στο δανεισμό της Κύπρου το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεισφέρει στην κυπριακή διάσωση το ποσό του 1 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 10 δισ. ευρώ. Σε αυτή τη συμφωνία, κατέληξε η κυπριακή κυβέρνηση με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η συνεισφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα πραγματοποιηθεί μέσω 3ετούς δανείου ύψους

891 εκατ.

«Αναμένω ότι η συμφωνία θα οδεύσει προς έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ στις αρχές Μαϊου», τόνισε η αξιωματούχος.

Επίσης, στην ανακοίνωση του Ταμείου επισημαίνεται ότι εκτός από την δημοσιονομική ενοποίηση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και εκτιμάται στο 5% του ΑΕΠ, επιπλέον μέτρα 2% του ΑΕΠ θα εφαρμοστούν στη διάρκεια της περιόδου του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του εταιρικού φόρου στο 12,5% από το 10% και του φόρου επί των τόκων των καταθέσεων από το 15% στο 30%».

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, και του Επιτρόπου της Κομισιόν, Ολι Ρεν, πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο απαιτεί μεγάλες προσπάθειες από τον λαό της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα