Με διάγγελμα ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ εστίασης

Μειώνεται από την 1η Αυγούστου ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% πιλοτικά μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013. Αν εξακολουθήσει η φοροδιαφυγή να είναι σε υψηλά επίπεδα, ο φόρος στην εστίαση θα επιστρέψει στο 23%. Αυτό ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος στον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Συμβαίνουν σημαντικά και σημαδιακά πράγματα στη χώρα. Δεν θα εφαρμοστεί νέα μείωση

στις συντάξεις και στους μισθούς των στρατιωτικών. Δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο στους τζίρους των επιχειρήσεων», είπε και τόνισε «έχουμε πετύχει τους στόχου και έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο».

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα αρχίσει επιτέλους η αποκλιμάκωση στην Ελλάδα. «Θα υπάρχουν χαμηλοί φόροι, αλλά θα πληρώνουν όλοι. Είμαστε μόλις έναν χρόνο στην κυβέρνηση και η εικόνα της Ελλάδας στην Κίνα στις ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές έχει αλλάξει τελείως».

Παράλληλα πρόσθεσε πως έγιναν μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας μέσα στη χώρα. «Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα. Κόψαμε τα παλαμάρια με το χθες. Η Ελλάδα που θέλουμε χωράει τους πάντες. Πετύχαμε την 1η βελτίωση και έρχονται και άλλες. Πατάμε γερά στα πόδια μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα