Με απώλειες έκλεισε (ξανά) η Wall Street

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να περιμένουν ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και κυρίως να αναμένουν τον «σπινθήρα» που θα ξαναδώσει την απαιτούμενη «ορμή» στην αμερικανική οικονομική μηχανή.

Μάλιστα, οι επενδυτές ανέμεναν την Τετάρτη μία σαφή αναφορά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) για εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στο άμεσο μέλλον:

οι προσδοκίες τους, όμως, διαψεύστηκαν.

Συνολικά, τα νέα και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Μία από τις πολλές δυσμενείς προβλέψεις είναι πως κατά 4,5 εκατομμύρια αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων στις χώρες της Ε.Ε. τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν δεν εφαρμοστούν οικονομικές πολιτικές που να ευνοούν την ανάπτυξη και την απασχόληση, τονίζει έκθεση της ILO (International Labour Organization - Διεθνής Οργάνωση Εργασίας).

Σε τελείως αντίθετη πορεία από την παραπάνω έκθεση, το νέο πακέτο μέτρων μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, επισημαίνοντας ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση -0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας NASDAQ υποχώρησε κατά -0,49%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα