Με αυτό τον τρόπο δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όσοι ιδιοκτήτες «κουβαλούν φέσια» από ενοικιαστές πρέπει μέχρι αύριο, 15/7 να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να απαλλαγούν από την φορολογία.

Σε τι ποσά αφορά η δυνατότητα ;

Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν μαζικές αγωγές μέχρι αύριο 15 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία για ανείσπρακτα ενοίκια που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ.

Αυτή η κίνηση συνιστά τον μόνο τρόπο ώστε να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες την φορολόγηση για ποσά που ποτέ δεν

έχουν εισπράξει.Όσοι λοιπόν έχουν ανείσπρακτα ενοίκια που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ θα αποφύγουν με αυτό τον τρόπο την φορολόγηση.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα αφορά αυστηρά σε φυσικά πρόσωπα που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια από 5.000 ευρώ και άνω, από εκμίσθωση ακινήτου, που όμως δεν αξιοποιείται για επαγγελματική χρήση. Οι ιδιοκτήτες που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια κάτω των 5000 ευρώ καλούνται να μην υποβάλλουν αγωγές καθώς η όποια ωφέλεια από την μη φορολόγηση θα είναι υποπολλαπλάσια των δικαστικών εξόδων.

Τα αναγκαία δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες είναι είτε εκδοθείσα δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, είτε εκδοθείσα διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μίσθιου. Αν ο μισθωτής έχει τεθεί σε διαδικασία πτώχευσης είναι αρκετή η προσκόμιση αντιγράφου του πίνακα αναγγελίας χρεών.

Το άρθρο Με αυτό τον τρόπο δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα