Με αεροπορικές πτήσεις ο «απεγκλωβισμός» των μαθητών από την Κρήτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με διαδοχικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean, Αstra και Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» πραγματοποιείται η μεταφορά των χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι είναι «εγκλωβισμένοι» στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Η εταιρεία Aegean έχει δρομολογήσει για τις ανάγκες της εν λόγω μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περίπου 1.000 άτομα. Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα ξεκίνησαν στις 12.00 με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων.

Η εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περίπου 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να ολοκληρωθεί ο «απεγκλωβισμός» των μαθητών.

Η εταιρεία Sky Express έχει δρομολογήσει αεροσκάφη τύπου ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. Η πρώτη πτήση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στις 10.00 από το Ηράκλειο προς Αθήνα και ακολουθούν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00, 14:10, 16:00., 21:20.

Οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών έγιναν μετά από συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Ναυτιλίας. Έτσι, αφενός υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών από τις εν λόγω πτήσεις και αφετέρου έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις τρεις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από την Κρήτη στην Αθήνα.

Το άρθρο Με αεροπορικές πτήσεις ο «απεγκλωβισμός» των μαθητών από την Κρήτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα