Ματαιώσεις πτήσεων στη Γαλλία εξαιτίας απεργίας των ελεγκτών

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, εξαιτίας της τριήμερης απεργίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των αερομεταφορών.

Οι μισές πτήσεις στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Παρίσι, τη Λιόν, την Νίκαια, την Τουλούζη και το Μπορντό ματαιώθηκαν, σύμφωνα

με τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). Στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας ματαιώθηκε το ένα τρίτο των πτήσεων, δηλαδή περίπου 100 πτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αερομεταφορές διαμαρτύρονται για τα σχέδια της ΕΕ για έναν «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα έχει αρνητικές συνέπειες στις εργασιακές τους συνθήκες.

Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής δράσης, η οποία σε άλλες χώρες περιλαμβάνει την εργασία με μειωμένους ρυθμούς ("go-slow").

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet προχώρησε στη ματαίωση 10 από τις 11 πτήσεις της που πραγματοποιούνται καθημερινά για την Τουλούζη. Η Air France ανακοίνωσε ότι ματαιώνει άγνωστο αριθμό πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σύμφωνα με γαλλικές πηγές του τομέα των αερομεταφορών, από την απεργία επηρεάστηκαν και οι προετοιμασίες για την παρθενική πτήση του νέου ευρωπαϊκού επιβατικού αεροσκάφους, του Airbus A350.

Keywords
Τυχαία Θέματα