Μάρτιν Σουλτς: Απειλή για την Ευρώπη ο Μπερλουσκόνι

Απειλή για την Ευρώπη, χαρακτήρισε το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Όπως δήλωσε ο Μ.Σουλτς,  «πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του».

Ο

Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τη σειρά του, σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι «θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ΄ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών».

Σε σχέση με τυχόν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Ναπολιτάνο περιορίσθηκε να υπογραμμίσει: «θα δούμε πως θα αντιδράσουν αύριο οι αγορές».

Όσο για τον Μάριο Μόντι, στην συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, δήλωσε ότι μετά τη ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησής του «νιώθει πως είναι σαφώς πιο ελεύθερος».

Αναμένται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η απόφαση του Μόντι, αν θα δεχθεί τελικά την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κέντρου να συνεχίσει να λαμβάνει ενεργά μέρος στα πολιτικά δρώμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα