Μανιτάκης: «Εμείς αποφασίσαμε για τις 15.000 αποχωρήσεις»

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο μέχρι το 2014, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, τονίζοντας πως ο ποιοτικός στόχος δεν είναι αίτημα της τρόικας, αλλά εντάσσεται στο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μανιτάκης μίλησε στο συνέδριο του Economist, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, υπογραμμίζοντας πως το αίτημα της ανανέωσης

του δημοσίου γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, επειδή η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα: τη μεγάλη μείωση του αριθμού και των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

«Οι θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν για να θεραπεύσουμε χρόνιες και ριζωμένες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης», σημείωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στην πειθαρχική ευθύνη και την πειθαρχική δίωξη, αναγνώρισε πως η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή. «Η σχετική ατιμωρησία των πειθαρχικά υπόλογων», συμπλήρωσε, «οφειλόταν στο ότι η πειθαρχική ευθύνη δεν ενεργοποιούταν, καθώς η πειθαρχική διαδικασία περίμενε την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Ο κ. Μανιτάκης, αναφερόμενος στο μέτρο της κινητικότητας, επανέλαβε ότι αποβλέπει στην ορθολογική ανακατανομή ενός ανορθολογικά κατανεμημένου προσωπικού τα τελευταία χρόνια και στόχος είναι να μεταφερθούν υπάλληλοι από τις υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα