Μανιός: Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη είναι εθνικά επικίνδυνο, ανατριχιαστικό (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η πραγματικότητα είναι, ότι άλλα λέγαμε ότι το 1992, το ’93 κτλ, φτάσαμε στο σημείο 140 χώρες να λένε τα Σκόπια επισήμως Μακεδονία και εμείς βαυκαλιζόμαστε ακόμη ότι θα πρέπει να φύγει τελείως ο όρος, αγνοώντας ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία συμφωνία.

Είναι θέμα το όνομα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και δεκάδες άλλα που τα ανακαλύπτεις στην πορεία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

FOCUS αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

«Ακούω τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για ευαισθησία, ψυχή κτλ. Στις 5 Μαΐου του 2010 είχαμε ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα με πάνω από 350.000 ανθρώπους, που έλεγαν να μην μπούμε στο μνημόνιο. Εκεί δεν υπήρχε ευαισθησία, δεν υπήρχε ο λαός; Δεν μπορούμε να εκδηλώνουμε αλα καρτ ευαισθησία.
Αν βγουν στους δρόμους 200.000 άνθρωποι και πουν να προχωρήσουμε σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, ποιον θα ακούσουμε;
Είναι δυνατόν η επίσημη πολιτεία να άγεται και να φέρεται από μία διαδήλωση, μεγάλη σε όγκο με κύριους ομιλητές πιο χουντικούς και από τους χουντικούς, που γνωρίσαμε;
Το συλλαλητήριο, στο οποίο πήγε ο κόσμος με αγνά συναισθήματα και πατριωτισμό, «καπελώθηκε» από κάποιους που επέδειξαν φασιστική νοοτροπία.
Βγήκε κάποιος ομιλητής και είπε στο συλλαλητήριο, ότι «θα είμαστε εδώ και μετά τα κόμματα.» Μετά τα κόμματα, μετά τις ιδεολογίες τι υπάρχει; Η χούντα. Ο Χίτλερ, ο φασισμός, ενός ανδρός αρχή, δεν υπάρχει άλλο…»

Σε ερώτηση τέλος, αν αυτό το κλίμα, που διαμορφώνεται από το συλλαλητήριο είναι διαχειρίσιμο πολιτικά ο κ. Μανιός απάντησε:

«Είναι μία μεγάλη συγκέντρωση, αλλά δεν είναι η βούληση του ελληνικού λαού, γι’ αυτό είναι διαχειρίσιμο.»

Από την άλλη, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» δήλωσε πως «αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη ειναι εθνικά επικίνδυνο, ανατριχιαστικό».

Το άρθρο Μανιός: Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη είναι εθνικά επικίνδυνο, ανατριχιαστικό (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα