Μάλλον δεν πάει στα εγκαίνια της ελληνικής προεδρίας ο Τσίπρας

Το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην αποψινή τελετή εγκαινίων της ελληνικής προεδρίας σκέφτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις προτεραιότητες και τους προσανατολισμούς της κυβέρνησης για την ελληνική

προεδρία της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναδείξει την κρίση στη χώρα στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η στάση αυτή σχετίζεται και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού να μπλοκάρει την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, αντί να αξιοποιήσει πολιτικά τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει για το μνημόνιο.

Πάντως, η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.

Μάλιστα, λόγω των εκδηλώσεων, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το μέτρο προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για δίχως τέλος «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης» και το ΚΚΕ να κάνει λόγο για κίνηση που δημιουργεί «σοβαρά ερωτήματα».

Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 στα Προπύλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα