Μάκης Ψωμιάδης: Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου

Στις 30 Απριλίου ώρα 14:00 θα προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος ο επιχειρηματίας και πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σκόπια μετά από ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών για την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μάκης Ψωμιάδης

εκδίδεται από τα Σκόπια στην Ελλάδα, αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας έκανε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει η χώρα μας. Κλιμάκιο της Interpol στα Σκόπια θα τον παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.

Το αίτημα για έκδοση του… Αγαπούλα στην Ελλάδα είχε κατατεθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Το τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο οι αρχές των Σκοπίων καθυστερούσαν την έκδοση του κατηγορουμένου προβάλλοντας γραφειοκρατικά κολλήματα.

Όμως, ο κ. Παπαϊωάννου, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είχε διαβιβάσει αίτημα προς τον ομόλογό του των Σκοπίων για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες:

-Της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση

-Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια

-Της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση

-Της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα