«Μακελειό» στην Κρήτη με δυο νεκρούς

Τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται στο χωριό Προφήτη Ηλία της Κρήτης μετά τη χθεσινή δολοφονία του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου και γυμναστή Πρίαμου Ξυδάκη και ενός 64χρονου πολίτη από τα πυρά ενός 52χρονου κρεοπώλη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή, καθώς υπάρχει φόβος αντιποίνων και «βεντέτας», ύστερα από το φονικό.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της γιορτής του Κλήδωνα, ο 34χρονος δημοτικός υπάλληλος και γυμναστής πήγε στο κρεοπωλείο που έχει ο 52χρονος, προκειμένου να λύσουν

τις διαφορές που είχαν. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ήρθαν στα χέρια.

Δεν άργησε όμως η στιγμή, που οι δυο άνδρες τράβηξαν όπλα. Ο Πρίαμος Ξυδάκης φέρεται να πυροβόλησε πρώτος με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών τον 52χρονο κρεοπώλη στα πόδια και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πυροβόλησε περίπου πέντε φορές. Στη μέση όμως μπήκε και ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τον πατέρα του.

Μία από τις σφαίρες, τραυμάτισε στον λαιμό τον 17χρονο, ενώ άλλη μία εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 64χρονο άνδρα που απλά βρισκόταν εκεί κοντά και δεν είχε σχέση με το περιστατικό.

Εν συνεχεία, ο 52χρονος έτρεξε προς το αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές κατά του 34χρονου γυμναστή, τον οποίο σκότωσε.

Ο 52χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει τραυματιστεί στα πόδια, αμέσως μετά το περιστατικό, παραδόθηκε στην Αστυνομία, δίνοντας μάλιστα την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον συγχωριανό του και μεταφέρθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος.

Αιτία του αιματηρού περιστατικού, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr το πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου γιου του κρεοπώλη και του νεαρού της οικογένειας του Πρίαμου Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό, τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα