Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Πάνε για νίκη οι Πειραιώτες στο Βελιγράδι

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βελιγράδι στο Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ για να παίξει απόψε (14/11, 21:05) με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 8η αγωνιστική της EuroLegue. Παίζουν σε ουδέτερη έδρα λόγω πολέμου στο Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό

να έχει τις περισσότερες νίκες (14), ενώ η Μακάμπι (12), με το τελευταίο τους παιχνίδι να ήταν σε φιλικό επίπεδο στις 23/9/2023 με 71-68 υπέρ του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες θέλουν την νίκη κόντρα στην Μακάμπι, διότι βρίσκονται στην 10η θέση με 3 νίκες και 4 ήττες, και απόψε θα δώσουν τα πάντα γιατί δεν θέλει να έχει 3 σερί ήττες στην διοργάνωση. Από την άλλη η ομάδα του Ισραήλ βρίσκεται στην 7η θέση πάνω από τον Παναθηναϊκό και κάτω από την Βαλένθια.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού και η συνέντευξη του Μπαρτζώκα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στην διάθεση του σε ένα ακόμη παιχνίδι τους Μιλουτίνοβ και ΜακΚίσικ, ωστόσο στην 12αδα θα επιστρέψει ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος ανάλογα με το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής. Έρχεται από μια νίκη του Προμηθέα με σκορ 92-75 στο πρωτάθλημα και με μια ήττα από την Μπασκόνια με 74-75.

Η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τον Λουκ Σίκμα, ο οποίος επιστρέφει στις επάλξεις μετά από σχεδόν ένα μήνα. Δήλωσε ότι: “Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εμείς ούτε η Μακάμπι με το παιχνίδι που είχαμε δώσει στο τουρνουά της Κύπρου. Οι υποχρεώσεις διαμορφώνουν πολλές διαφορετικές συνθήκες. Η συνθήκη για εμάς είναι πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο. Η Μακάμπι προπονείται εκεί και παίζει χωρίς κόσμο και αυτά τα ματς είναι πάντα ιδιαίτερα γιατί δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Ελπίζω να έχουμε το κίνητρο που χρειάζεται γιατί είμαστε σε μια καμπή της EuroLeague, που σιγά σιγά επανέρχονται οι παίκτες μας ή περιμένουμε να επανέλθουν από τραυματισμούς. Κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς”.

Μίλησε για την επιστροφή του Λουκ Σίκμα, σημείωσε ότι: “Επειδή έχουμε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στην front line μας πιθανό να του δοθεί χρόνος συμμετοχής, ανάλογα το πώς θα πάει το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε φόρμα. Έχει κάνει κάποιες ατομικές και μόλις μία ομαδική προπόνηση. Όμως, επειδή βρισκόμαστε σε ανάγκη πιθανόν να παίξει”.

Οι άλλοι σημερινοί αγώνες στο NovaSport:

Μονακό – Αναντολού Εφές (20:00)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός (21:05)

Βίρτους Μπολόνια – Αρμάνι Μιλάνο (21:30)

Βαλένθια – Ρεάλ (21:30)

Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε (21:45)

Gameday!
Maccabi Playtika Tel Aviv
21:05
@EuroLeague / Round 8
Aleksandar Nikolic Hall
Novasports Prime#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight pic.twitter.com/4mjZ4GJyJw

OLYMPIACOS BC (@Olympiacos_BC) November 14, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα