Μαγνητική τομογραφία καρδιάς για μείωση εισαγωγών στο νοσοκομείο

Επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Wake Forest Baptist διαπίστωσαν ότι η χρήση της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς μετά από κόπωση στο τμήμα επειγόντων, για ασθενείς με οξύ πόνο στο θώρακα, αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική διαγνωστική μέθοδο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι, η αξιολόγηση υπερηλίκων ασθενών, με πιο σύνθετα προβλήματα, στη μονάδα παρακολούθησης, με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφία της καρδιάς μετά από κόπωση, μείωσε τον αριθμό των εισαγωγών στο νοσοκομείο, τον αριθμό των διαδικασιών στεφανιαίας επέμβασης και την ανάγκη για περαιτέρω καρδιακές εξετάσεις. Η μελέτη παρουσιάζεται στο

ιατρικό περιοδικό JACC: Cardiovascular Imaging.

Όπως δηλώνει ο ερευνητής Chadwick Miller,M.D., M.S.«Αναζητούσαμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αξιολογούμε τα άτομα με πόνους στο θώρακα και να εστιάζουμε την προσοχή μας σε εκείνους ασθενείς που είναι γενικά πιο ηλικιωμένοι, έχουν περισσότερους παράγοντες κινδύνου για την νόσο των στεφανιαίων η είχαν προηγούμενα καρδιακά προβλήματα, βασικά ένα πληθυσμό ενδιάμεσου η υψηλότερου κινδύνου. Στα περισσότερα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την αξιολόγηση στο τμήμα επειγόντων, οι ασθενείς αυτοί εισάγονται στο νοσοκομείο για να συμπληρώσουν τον έλεγχο».

Στη μελέτη οι ερευνητές περιλαμβάνουν 105 ασθενείς οι οποίοι, χωρίστηκαν κατά τυχαίο τρόπο ώστε, είτε να μένουν για παρατήρηση μόνο στο τμήμα επειγόντων, με σύγχρονη εφαρμογή μαγνητικής τομογραφίες καρδιάς μετά από κόπωση, η να εισέρχονται στο νοσοκομείο.

Οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση επί 90 μέρες μετά τις οποίες οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική μείωση στον αριθμό των επεμβάσεων στεφανιαίας επαναγγείωσης, λιγότερες εκ νέου εισαγωγές στο νοσοκομείο και λιγότερα υποτροπιάζονται καρδιακά επεισόδια που να χρειάζονται ελέγχους η την ανάγκη για πρόσθετους ελέγχους.

Keywords
Αναζητήσεις
magnitiki tomografia, magnitiki tomografia kostos
Τυχαία Θέματα