Μ. Χαρακόπουλος: «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» για το φρέσκο γάλα

Μία ενδιαφέρουσα απάντησε έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος (θέμα στο οποίο είχε εκφράσει την αντίθεσή του).

Ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε πως «γνωρίζω ότι θα δεχθώ επιθέσεις γιατί “είναι πολλά τα λεφτά, Άρη”, κατά τη γνωστή κινηματογραφική ατάκα. Ωστόσο, αν με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από πέντε σε εννιά ημέρες, όπως

γράφτηκε, θα έπεφταν οι τιμές, που πράγματι στην Ελλάδα είναι υψηλές, τότε γιατί το γάλα μακράς διάρκειας είναι πιο ακριβό;». Μια τέτοια απόφαση, πρόσθεσε, θα προκαλούσε περαιτέρω συρρίκνωση της αγελαδοτροφίας στη χώρα και θα διεύρυνε σημαντικά το έλλειμμα σε γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Κατά τα άλλα, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως οι προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα ΚΑΠ αποτελούν για την Ελλάδα μια μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να χαραχθεί μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία, με ορίζοντα το 2020. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε, θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους αγρότες και τους φορείς τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα