Λοβέρδος: Κυρίως βαθμολογικά και όχι οικονομικά τα κριτήρια για μετεγγραφές

Το «μπάχαλο» με τις μετεγγραφές σε ΑΕΙΤΕΙ συνεχίζεται αμείωτο, με την κυβέρνηση να μην έχει κλείσει ακόμη το θέμα, επιτείνοντας την ταλαιπωρία στον κόσμο και κυρίως στους πρωτοετείς φοιτητές.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, η περίοδος των μετεγγραφών φοιτητών θα οριστεί μέχρι την μεθεπόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει πέντε μέρες.

Ειδικότερα,

μιλώντας στο «Mega» τόνισε πως «πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση – ενημέρωσα και τη Βουλή γι΄ αυτό», προσθέτοντας: «Θα την ορίσουμε αυτή την περίοδο τη μεθεπόμενη εβδομάδα και θα είναι πέντε ημερών. Θα πούμε στην υπουργική απόφαση αυτή ότι δεν μπορείς να πας όπου θες. Ότι ο σκοπός του νομοθέτη είναι η προστασία της φτώχειας».

Για τα κριτήρια είπε ότι «θα είναι βαθμολογικά και οικογενειακά καθώς δεν βολεύουν τα εισοδηματικά, με το σκεπτικό ότι “ποιοι δηλώνουν πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο;”».

Διευκρίνισε ότι για να διευκολύνει την διαδικασία θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις το υπουργείο, ότι η διαδικασία αυτή καθ΄ εαυτή θα ολοκληρωθεί «όποτε θα τελείωνε και πέρυσι» και ότι η εικόνα που έχει είναι ότι οι μετεγγραφές στον κύριο όγκο τους έγινε πέρυσι στις αρχές του έτους και άρα η συζήτηση και το όποιο πρόβλημα υποδοχής στα ιδρύματα θα προκύψει από τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα