«Λουκέτο» στη ΕΡΤ για να ικανοποιήσουμε την τρόικα

Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Ζαζτηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την κίνηση να κλείσει η ΕΡΤ «απαραίτητη», τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη σε μια προσπάθεια η ελληνική κυβέρνησης να εκπληρώσει την αξίωση της Τρόικα για τις 4.000

απολύσεις μέχρι τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ερωτώμενος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ανέφερε πως «το προσωρινό λουκέτο ήταν μια απαραίτητη κίνηση. Πρόκειται για ένα κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, μέχρι να γίνει μία αναδιάρθρωση της ραδιοτηλεόρασης και θα επαναλειτουργήσει με ένα μικρότερο προϋπολογισμό και λιγότερες μεγαλεπήβολες αξιώσεις».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στους λόγους που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση στο να λάβει την απόφαση για τον ξαφνικό θάνατο της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Μανιτάκη.

«Εκτός αυτού, μοναδική δική μας επιθυμία ήταν να εκπληρώσουμε την αξίωση της Τρόικας, η οποία περιμένει από εμάς μέχρι το τέλος του χρόνου 4.000 απολύσεις υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Εως το τέλος Μαΐου έπρεπε να πάρουν το δρόμο της εξόδου 2.000 υπάλληλοι. Με δεδομένο ότι ο μέχρι τότε υπουργός δεν είχε κάνει κάποιες προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε την ΕΡΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε «ένδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αν και το πολιτικό κόστος ήταν υψηλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα