Ληστείες στην Αθήνα: Χειροπέδες στον 22χρονο με τη μάσκα

Οσο κι αν προσπαθούσε να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας μάσκα για την covid και κουκούλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν μετά την τρίτη ληστεία στις περιοχές Ελληνικού-Γλυφάδας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη στη Βάρη για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων. «Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων

τριών ένοπλων ληστειών», αναφέρει η Αστυνομία «που διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα σε περίπτερο, πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα τυχερών παιγνίων σε Ελληνικό και Γλυφάδα, συστήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία ειδική ομάδα αστυνομικών για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του δράστη. Από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στην περιοχή της Βάρης και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 22χρονος, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, φορώντας υγειονομική μάσκα και κουκούλα, προσέγγιζε τα στοχοποιημένα καταστήματα και εισέρχονταν αιφνιδιαστικά σε αυτά. Ακολούθως, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους των καταστημάτων και τους εξανάγκαζε να του παραδώσουν χρηματικά ποσά και προϊόντα και στη συνέχεια διέφευγε πεζός. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη της οικίας του, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, 2 αεροβόλα πιστόλια, ο ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών, το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και δελτία τυχερών παιγνίων, που είχε αφαιρέσει από συναφές κατάστημα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 3 ληστείες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τις ίδιες ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 19 ετών, αντίστοιχα, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης.

Ενώ ερευνούσαν το χώρο, έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, την έσπρωξαν, ρίχνοντας την στο έδαφος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, οι αστυνομικοί, λίγες ώρες αργότερα, τους εντόπισαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ληστείες, Αθήνα, Χειροπέδες, 22χρονο,listeies, athina, cheiropedes, 22chrono