Ληστεία Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε με τη λεία στα χέρια

Με ένα κατσαβίδι κι ένα σφυρί, που έκρυβε, έμπαινε σε καταστήματα ψιλικών στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και λήστευε τους τρομαγμένους υπαλλήλους, που κάθονταν στα ταμεία. Η τελευταία εισβολή σε κατάστημα ψιλικών απ’ όπου πρόλαβε να αρπάξει 500 ευρώ από την ταμειακή μηχανή απειλώντας με το κατσαβίδι τον ταμία, στάθηκε και η μοιραία γι’ αυτόν. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, δόθηκε εντολή στην περιπολία αστυνομικών που βρισκόταν πιο κοντά στο κατάστημα και ο δράστης συνελήφθη

μέσα στο… κατάστημα με τη «λεία» στα χέρια!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «η άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έπειτα από καταγγελία για περίπτωση ληστείας σε κατάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη, εντός του καταστήματος. Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση του Νόμου περί όπλων». Ήταν ξημερώματα, όταν ο 30χρονος, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή κατσαβιδιού, αφού ακινητοποίησε τον υπάλληλο, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και καπνικά προϊόντα μεγάλης αξίας.

Άλλες τρεις ληστείες

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, μέσα στον Αύγουστο, διέπραξε τρεις ακόμη ληστείες με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, σε καταστήματα μίνι μάρκετ και παντοπωλείο της ίδιας περιοχής, από τα οποία αφαίρεσε χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα. Επιπλέον, ο 30χρονος άντρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε κατ’ επανάληψη χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Μενεμένης. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονης αλλοδαπής για συνέργεια σε ληστεία, καθώς ο συλληφθείς σε μία εκ των περιπτώσεων, χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό της ως μέσο διαφυγής.

Κατσαβίδι και σφυρί

Στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι, ένα διαρρηκτικό εργαλείο (σφυρί) και ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των έκνομων ενεργειών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες ληστείες.

Ληστείες με πιστόλι

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, συνελήφθη, επίσης στη Θεσσαλονίκη, 62χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε, στο κέντρο της πόλης και λήστευε καταστήματα ψιλικών με απειλή πιστολιού. Η δράση του εντοπίστηκε στις περιοχές κέντρου πόλης και όπου σε τέσσερις ημέρες διέπραξε τέσσερις ληστείες σε βάρος καταστημάτων ψιλικών. «Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων του και την απομάκρυνσή του από αυτούς», είχε ανακοινώσει η Αστυνομία «χρησιμοποιούσε όχημα το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Κατά την εξερεύνηση των χώρων του, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο στον κινητήρα το όπλο με το οποίο τελέστηκαν οι έκνομες ενέργειες, ενώ στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρέθηκε αυτοσχέδια ολοπρόσωπη κουκούλα». Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού, που φορούσε στη διάρκεια των ληστειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα