Λιούις Χάμιλτον Φεράρι: Μεταγραφή σοκ!

H Ferrari ανακοίνωσε την απόκτηση του Lewis Hamilton προκαλώντας σαφέστατα αιφνιδιασμό και δίνοντας τη μεγαλύτερη είδηση στον κόσμο της F-1 τα τελευταία αρκετά χρόνια. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν από το πρωί η Mercedes ανακοίνωσε απόψε ότι χωρίζουν οι δρόμοι της με τον Lewis Hamilton

στο τέλος της σεζόν. Και λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου» η Ferrari ανακοίνωσε τον Lewis Hamilton. «Η Scuderia Ferrari είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο Lewis Hamilton θα είναι μέλος της ομάδας μας το 2025, με ένα πολυετές συμβόλαιο» ανέφερε.

Ετσι, οι φήμες για την μεγαλύτερη μεταγραφική «βόμβα» των τελευταίων ετών στη Formula 1 επιβεβαιώθηκαν και επισήμως βάζοντας τέλος σε ένα αιφνιδιαστικό θρίλερ λίγων ωρών. Η είδηση εμφανίστηκε ξαφνικά σήμερα το πρωί από ιταλικά μέσα και μεταδόθηκε ως επιβεβαιωμένη λίγο αργότερα από τα βρετανικά BBC και SkySports. Η Mercedes κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη όλους τους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Μπράκλεϊ σήμερα το μεσημέρι όπου και τους ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Lewis Hamilton στο τέλος της σεζόν. Ο Toto Wolff ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά χθες από τον Βρετανό οδηγό συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης και σύμφωνα με το Skysports ήταν σοκαρισμένος και απόλυτα αιφνιδιασμένος.

Team Statement

Scuderia Ferrari is pleased to announce that Lewis Hamilton will be joining the team in 2025, on a multi-year contract. pic.twitter.com/moEMqUgzXH

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 1, 2024

Το γνώριζαν ελάχιστοι

Για τη μεταγραφή γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι αν και πλέον είναι σαφές ότι οι φήμες που κυκλοφορούσαν πριν την Ανοιξη του 2023 για συζητήσεις του Hamilton με τη Ferrari (και είχαν διαψευστεί και από τις δυο πλευρές) ήταν πέρα για πέρα αληθινές. Στο μεταξύ βέβαια ο Hamilton υπέγραψε με τη Mercedes για δύο χρόνια (1+1). Εδώ και λίγο καιρό, περίπου εδώ και δύο εβδομάδες ήξεραν για την μεταγραφή οι νυν οδηγοί του Μαρανέλο.

Ο Charles Leclerc ενημερώθηκε ποιος θα είναι ο νέος του team mate από το 2025 πριν υπογράψει τη δική του πολυετή επέκταση του συμβολαίου του στις 25 Ιανουαρίου και ο Carlos Sainz, ο οποίος θα οδηγήσει για τελευταία χρονιά φέτος για τη Ferrari, ενημερώθηκε εδώ και δύο εβδομάδες ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και ότι στη θέση του θα έρθει ο Βρετανός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις για την ανανέωση του Sainz είχαν διακοπεί ξαφνικά τον Δεκέμβριο ανεξήγητα. Η εξήγηση σήμερα μοιάζει προφανής.

Χάμιλτον: «Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ»

Ο Hamilton, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην δύσκολη απόφαση που πήρε να φύγει μετά από 11 χρόνια με την ομάδα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πουθενά την Ferrari. «Έζησα καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Μερσέντες ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου έχω μεγαλώσει, οπότε η απόφαση να φύγω, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ. Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση» ανέφερε. Ο Χάμιλτον πρόσθεσε επίσης ότι ήθελε να τελειώσει την εποχή του στη Μερσέντες στα ύψη και ότι ήταν «…100% αφοσιωμένος στο να προσφέρω την καλύτερη απόδοση που μπορώ αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τα Silver Arrows, αξέχαστη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιούις Χάμιλτον Φεράρι, Μεταγραφή,liouis chamilton ferari, metagrafi