Λιμάνι Πειραιά και ΤΑΙΠΕΔ πιθανοί στόχοι της Ρούπα και των συνεργατών της

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το Λιμάνι του Πειραιά, και το κτήριο όπου στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, αρμόδιο για αποκρατικοποιήσεις, φέρεται από στοιχεία που μελετούν οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής, στις ιδιόχειρες σημειώσεις και στα σχεδιαγράμματα της Πόλας Ρούπα, να είχαν βάλει στο στόχαστρο η συλληφθείσα και οι συνεργάτες της.

Σ αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να οδηγούνται από την ανάγνωση προσχεδίων κειμένων με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις,

αλλά και σχεδιαγράμματα με οδούς κοντά στους δυο «στόχους». Είναι μικρό μέρος από το τεράστιο υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ και το οποίο βρέθηκε σε ένα από τα δωμάτια της Πόλας Ρούπα, στο κρυσφήγετό της στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε τουλάχιστον δυόμισυ χρόνια.

Παράλληλα, σε μικρά τετράγωνα χαρτάκια, που κρατούσε η επί τέσσερα και πλέον χρόνια καταζητούμενη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αναφέρονται συνολικά 70 ονόματα. Μεταξύ αυτών, εφοπλιστών, επιχειρηματιών, διοικητών ΔΕΚΟ και Δημοσίων Οργανισμών, πολιτικών αλλά και κτηρίων όπου στεγάζονται πολυεθνικές εταιρείες και πρεσβείες.

Τα ονόματα και οι ονομασίες των κτηρίων, δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκην ότι όλα αυτά τα δημόσια πρόσωπα είχαν επιλεγεί ως στόχοι της οργάνωσης που έστηνε η Πόλα Ρούπα, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, το καλοκαίρι του 2014, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Πολύ πιθανόν πολλά απ’ αυτά να ήθελε να τα αναφέρει στις προκηρύξεις που θα συνέτασε και με τις οποίες θα συνόδευε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Άλλωστε, μετά τα ισχυρά πλήγματα που είχε δεχθεί ο Επαναστατικός Aγώνας από το 2010 και μετά, οι συνεργοί, που την ακολουθούσαν είναι, λογικά, ελάχιστοι και απολύτου δικής της εμπιστοσύνης.

Εκείνο, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι και το 2014 κατά τη σύλληψη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, είχαν βρεθεί σχεδιαγράμματα του λιμανιού του Πειραιά, ενώ οι αρχές τόνιζαν τότε ότι η Πόλα Ρούπα από την παρανομία, σχεδίαζε επιθέσεις κατά κτηρίων-του κόμματος της Ν.Δ- αλλά και γνωστών εφοπλιστών.

Μοιραία, λοιπόν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η δυναμίτιδα, το ANFO και τα πυρομαχικά είχαν φορτωθεί στα δύο αυτοκίνητα για να μεταφερθούν ενδεχομένως εκεί, για να μετακινούνται δηλαδή συνεχώς, μέχρι να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο χτύπημα.

Στο μεταξύ η αντιτρομοκρατική, αναζητά τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία έχουν εμφανιστεί να τοποθετούν κατά καιρούς βόμβες στο πλαίσιο δράσης μαζί με την Ρούπα, αλλά και τον «πυροτεχνουργό» της.

Τον άνθρωπο δηλαδή που μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις, έχει αναλάβει να κατασκευάζει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως αυτόν που εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα και όπως αυτόν που δεν εξερράγη από πρόβλημα στη συνδεσμολογία, στο υπουργείο Εργασίας.

Το γεγονός της ανακάλυψης, στην γιάφκα του Αλίμου, ποσοτήτων πλαστικού εκρηκτικού, και κυρίως μεγάλης ποσότητας λιπάσματος, κατάλληλο για την παρασκευή του εκρηκτικού «ANFO», οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα, πως το γκαράζ της οδού Κύπρου στον Άλιμο, ήταν απλά αποθηκευτικός χώρος, καθώς η γιάφκα με το βαρύ οπλισμό και ο χώρος για την κατασκευή των βομβών είναι σε άλλο σημείο.

Το άρθρο Λιμάνι Πειραιά και ΤΑΙΠΕΔ πιθανοί στόχοι της Ρούπα και των συνεργατών της εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα