Λιγότερος ο κόσμος στην αποκλεισμένη Αθήνα για την παρέλαση (φωτογραφίες)

Από νωρίς το πρωί (28/10), το κέντρο της Αθήνας ήταν σχεδόν απροσπέλαστα λόγω των μέτρων ασφαλείας για τη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και το Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας. Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Η εποποιία του 1940 μας διδάσκει ότι

οι Έλληνες κάτω και από τις πλέον αντίξοες συνθήκες μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι και να έχουμε ομοψυχία.

»Σήμερα 73 χρόνια μετά χρειάζεται η ίδια ενότητα, η ίδια ομοψυχία για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια και να βγούμε νικητές από τη βαθύτερη κρίση που γνώρισε η πατρίδα μας μετά τον πόλεμο. Γιατί πρέπει να παραδώσουμε στις νέες γενιές μια Ελλάδα μεταμνημονιακή, ανεξάρτητη, ισχυρή και ευημερούσα. Τους το οφείλουμε» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υπουργός.
«Για να μην επαναλάβει τα τραγικά λάθη του παρελθόντος ένας λαός πρέπει να γνωρίζει την Ιστορία του και εδώ τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δάσκαλοι και τα σχολεία για να διδάξουν στα παιδιά τι σημαίνει βία, διχασμός, φασισμός και πόλεμος» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Οι παρευρισκόμενοι -που ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές στην πλατεία Συντάγματος- ήταν αποκλεισμένοι και μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση μόνο από την οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βουκουρεστίου και μετά.
Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο
Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.
Επίσης, μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διοργάνωσαν στον πεζόδρομο της Κοραή τη δική τους εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων έξω από τα πρώην κρατητήρια της Γκεστάπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα