«Λεία» τους κοσμήματα και αρχαία

Κοσμήματα αξίας πάνω από 400.000 ευρώ, τα οποία φέρονται ότι έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο, είχαν στην κατοχή τους δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται επιπροσθέτως για αρχαιοκαπηλία.

Ο 27χρονος Έλληνας και ο 38χρονος Γεωργιανός συνεργός του συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ύστερα από έρευνα στο αμάξι τους από τους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν μέσα σε δερμάτινο χαρτοφύλακα, δύο λευκόχρυσα δαχτυλίδια με μονόπετρο διαμάντι, μία χρυσή αλυσίδα, μία λευκόχρυση αλυσίδα με πολύτιμες

πέτρες κι ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια. Τα παραπάνω κοσμήματα είχαν κλαπεί τον Φερβουάριο από κοσμηματοπωλείο της Αλεξανδρούπολης.

Μέσα στο χαρτοφύλακα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία χρυσή περόνη Ελληνιστικών χρόνων, η οποία, αφού εξετάστηκε από αρμόδια αρχαιολόγο, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, ο 38χρονος κατείχε μία ψηφιακή αποθηκευτική συσκευή μνήμης, που περιείχε αποθηκευμένες φωτογραφίες διαφόρων μαρμάρινων αρχαιοτήτων, πλήρους αρχαίας πανοπλίας και χρυσών αρχαίων κοσμημάτων.

Για την υπόθεση αναζητείται ο 44χρονος συνεργός των δύο συλληφθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα