Λευκός Οίκος: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική τροπή που -όπως εκτίμησε- έχει πάρει η προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρέους τονίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω βήματα στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχουν παραπέρα σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο μέλλον
και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων μας στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων» σημειώθηκε από τον

εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

Υπάρχουν ακόμα σημαντικές αποφάσεις

«Πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες για να υποστηρίξουν τους εταίρους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης» σημειώθηκε.

«Όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» τονίστηκε ακόμη.

Όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να λυθεί «μέσα σε μια νύχτα», αλλά οι εξελίξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από την εποχή που οι ευρωελληνικές σχέσεις φαινόταν ότι οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τα θετικά σχόλια Ομπάμα

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ελλάδα διότι πήραν αποφάσεις-μη δημοφιλείς πολιτικά- που είναι όμως απαραίτητες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», επισήμανε, από την πλευρά, του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Το άρθρο Λευκός Οίκος: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα