Λαβρόφ: «Για σωστές αναφορές να βλέπετε ρωσική τηλεόραση»

Να βλέπουν… ρωσική τηλεόραση παρότρυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τους πρεσβευτές των κρατών της Δύσης, προκειμένου να βασίζουν σωστά τις αναφορές που συντάσσουν για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ επέκρινε το Κίεβο διότι εμποδίζει την αναμετάδοση του σήματος των ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών στην ουκρανική επικράτεια και, ανταποδίδοντας τις κατηγορίες της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας σε βάρος της Μόσχας, υποστήριξε πως τα ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ψεύδη

σχετικά με την κρίση.

«Προσπαθούν να στήσουν έναν πληροφοριακό αποκλεισμό και με την απροκατάληπτη πληροφόρηση να μην είναι προσβάσιμη στους τηλεθεατές και τους ακροατές του ραδιοφώνου, λένε εντελώς ασύστολα ψεύδη», σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του της Ουγκάντας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα.

«Οι πρεσβευτές στη Μόσχα προφανώς βλέπουν τι μεταδίδει η ρωσική τηλεόραση απευθείας και είμαι βέβαιος ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τις πρωτεύουσές τους για αυτά που παρακολουθούν να μεταδίδονται ζωντανά. Αλλιώς θα έκαναν μια εντελώς μη επαγγελματική δουλειά», είπε ο Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα